Door ondernemers

Lekker lokaal!

  • Geschreven door Jolien van Es
  • Leestijd Leestijd 5 minuten
  • Home 911 x bekeken

Het is een raar jaar en ook deze kerst wordt niet zoals we het gewend zijn. Zojuist zijn zelfs de huidige maatregelen aangescherpt. Voor de één fijn, omdat je toch al niet zat te wachten op de familie en voor de ander juist verdrietig omdat je nu niet (zo) dicht bij je dierbaren kunt zijn. Hoe dan ook, it's pretty messy, dus komen wij van noPeanuts met een (h)eerlijke Mezze Kerst!

Mezze zijn een verzameling kleine hapjes, die je tegelijkertijd op tafel zet en waar je de hele avond van kunt eten. Maakt niet uit met hoeveel mensen je bent, gezelligheid gegarandeerd. Daarnaast kun je al het een en ander voorbereiden zodat je het zo op tafel kunt zetten. Of je 'kookt' je kerstdag speciaal door gedurende de dag alle gerechtjes te bereiden. Mezze biedt zoveel mogelijkheden.

Met onze 6 tips, bedenk en bereid jij zelf een geweldig Mezze menu.

Met kerst Support jij je Locals! Want kerst vier je het liefste met de mensen, waar je om geeft en de mensen, die jouw eten verbouwen, verzorgen of leveren geven om jou. Zij zorgen er elke dag weer voor dat jij de beste kwaliteit op je bord hebt liggen.

Bestel vooral je diner, brunch, lunch of ontbijt bij onze lokale ondernemers!

Mezzy Christmas!
Mezzy Christmas!

6 tips voor een geweldig Mezze Kerst Menu;
  • Kies gerechten die eenvoudig te maken zijn voor jou, bespaar jezelf een boel frustratie • Probeer zoveel mogelijk variatie aan te brengen, niet alles met vlees bijvoorbeeld. Bedenkt voor elk gerecht één groente die de hoofdrol krijgt. • Koop je ingrediënten zoveel mogelijk bij jouw in de buurt, ga naar de boerenwinkels, zo steun je de Locals het meest! • Kijk eerst even welke producten er in het seizoen zijn, beperk de keuzestress voor jezelf. • Zorg dat de balans tussen koude gerechten en warme gerechten goed is, daarbij is het makkelijk om gerechtjes te maken die ook lauw/koud gegeten kunnen worden. Dan kan het even staan.
  • Het is gemakkelijk om alvast wat hapjes te kunnen voorbereiden, dan kun je het zo op tafel zetten.
No Peanuts - Messy Menu
No Peanuts - Messy Menu

Zin om zelf aan de slag te gaan in de keuken en geen inspiratie?

Ga voor het (h)eerlijke noPeanuts Mezzy Christmas menu;

Zoete aardappel (oven) frietjes met feta mayo. Dip trio; Bietenspread, Courgette Ganoush (geitenyoghurt en pijnboompitten), Knoflook hummus met gebakken oesterzwammen. Natuurlijk met de lekkere zuurdesem bolletjes van bakkerij Gerwin Brand. Waldorf Blitz (fijne salade) met knolselderij, appel, rozijnen, sinaasappel en hazelnoten. Spruiten Pastinaak Quiche met rozemarijn en oude kaas Tomaten Venkel Soepje met St.Agur (schimmelkaas) Mince Pies, traditioneel Engels kersttaartje, Christmaspie van bakkerij Gerwin brand

Je kunt het Mezze Menu bestellen voor 2 personen of 4 personen. We komen de tas met alle ingrediënten en de recepten in overleg met jou bezorgen, dit kan donderdag 24 december in de middag of eerste kerstdag in de ochtend/begin middag. Daarna gaan ook wij lekker kerst vieren ;-) Bestellen kan sowieso t/m 18 december via de website of stuur even een mailtje naar:

Fijne kerstdagen en eet smakelijk!

Zie hoe gemakkelijk lekker en gezond koken is, it’s Peanuts!

noPeanuts vindt dat eten duurzamer, voedzamer en eerlijker kan zijn. Doordat we lokaal inkopen en samenwerken met boeren, ondernemers en kleine producenten, die we kennen, kunnen we jou het beste uit onze regio bieden. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen wat je lekker vindt. Elke week keuze uit 5 verschillende maaltijden, ook Vega en zelfs Vegan, met groenten in de hoofdrol. Wij zorgen ervoor dat het bij jouw thuis wordt afgeleverd. Zo is lekker lokaal eten verrassend dichtbij!

Kijk op: www.no-peanuts.nl

Geschreven door Jolien

Hallo Deventer! Ik ben Jolien en eigenaar van dé lokale maaltijdbox service in Deventer, no Peanuts! Uit onze directe omgeving komt zoveel mooi voedsel, maar we weten het niet altijd te vinden. Daarom haal ik het beste eten van lokale boeren en kleine producenten naar jouw keuken, waar jij er heel gemakkelijk iets lekkers van kan koken. In dit blog vertel ik je waar je moet zijn als je ook meer lokaal wilt eten en geef ik je graag wat inspiratie voor op jouw bord!