Door bewoners

Mooie vondsten op brocante markten

  • Geschreven door Ingrid Koolman
  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 6555 x bekeken

Antiek en kunstliefhebbers kunnen in Deventer hun hart ophalen. In de stad worden namelijk geregeld antiekmarkten georganiseerd. Het is één van mijn favoriete bezigheden om deze markten af te struinen.

Wat het zo leuk maakt? Je hoeft niet pers e veel geld uitgegeven om de leukste dingen te scoren, het is vaak heel betaalbaar.

Intens genietend en ondertussen afvragen of ik ergens nog een plekje heb om mijn nieuwe, oude vondst te plaatsen

De meest uiteenlopende bijzondere items, tref ik aan op mijn favoriete markt: ‘Brocante markten aan de IJssel’. Deze Brocante markten kun je vier keer per jaar bezoeken, ze worden namelijk ieder seizoen georganiseerd. Per seizoen zijn de producten veelal hetzelfde, maar seizoensgebonden items zijn er ook te vinden.

Snökermarkt in de Walstraat
Snökermarkt in de Walstraat

Niet alleen de Brocante markten struin ik met plezier af, ook bezoek ik graag de Zeldzaam Mooi markt. Deze is ieder jaar in het Worpplantsoen, dit is het oudste stadspark van Nederland. De locatie van deze markt, versterkt ook de gezellige sfeer die hier hangt.

In de binnenstad, in één van de mooiste straatjes in het Bergkwartier, zijn de Snökermarkten. Deze markten hebben de prachtige Walstraat als decor. Wat de markt erg leuk maakt, is dat er in de Walstraat ook winkeltjes te vinden zijn met leuke hebbedingen.

Voor weinig geld, veel unieks!
Brocante Markten aan de IJssel
Brocante Markten aan de IJssel

Het is een feest om één van bovengenoemde markten te bezoeken, meestal spreek ik af met een vriendin om gezamenlijk te gaan. Het is hartstikke gezellig dat we de liefde voor deze ontdekkingstochten delen. Extra geslaagd is de dag als we met totaal andere producten thuis komen, als wat we van te voren bedacht hebben.

Een gezinsuitje zal een bezoek aan één van deze markten niet worden, ik heb het ‘snuffel gen’ niet overgedragen aan mijn kinderen, haha!

Voorafgaand aan de markt vraag ik me altijd af, of ik eventueel mijn verzameling oud met goud gedecoreerd glas uit kan breiden. Deze producten zijn namelijk schaars op de markten, dus kom ik het niet zo vaak tegen.

Dan kom ik vaak thuis met iets, waar ik totaal niet naar opzoek was!
Mijn achtertuin
Mijn achtertuin

Mijn verzameling plaats ik in mijn studio, die staat in mijn achtertuin. De studio is sfeervol ingericht met mijn brocante vondsten. In de toekomst lijkt het me erg leuk om mijn hobby te delen met gasten, die ook dol zijn op brocante.

Deze studio wordt dan wellicht, na de Corona, een B&B voor twee personen. Ik ben er op dit moment nog niet actief mee bezig. Mocht je er meer over kunnen weten, dan kan je me altijd even bellen op het telefoonnummer van de VVV Winkel. Ik vind het erg leuk dat ik een prachtige ruimte heb, waar ik mijn geweldige hebbedingetjes kan plaatsen.

mijn studio - B&B
mijn studio - B&B

Geschreven door Ingrid

Ik voel één en al liefde als ik vanaf de overkant kijk naar het beeldschone stadsaanzicht. Met de IJssel, bij hoog- en laagwater, alle seizoenen, zonsop- en ondergangen, bij nacht, mist, regen en zonneschijn.