Door ondernemers

Dé flexplekken in Deventer

  • Geschreven door Allysia Machielsen
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 1320 x bekeken

Als eigenaar van een coworkingspace in Deventer kom ik graag bij andere kantoren. Inspiratie op doen, andere ondernemers ontmoeten en uiteraard lekker binnen kijken. In dit artikel licht ik dan ook met alle liefde de mogelijkheden om te flexwerken in Deventer toe.

Als ZZP-er kan het een eenzaam bestaan zijn. De afwas doen in jouw pauze is niet bevorderlijk voor focus en creativiteit. Gelukkig zijn er in Deventer genoeg flexplekken waar je kan aanschuiven om écht kilometers te maken. Ongestoord alleen aan de slag of toch liever “collega’s” om je heen, sterke koffie of een biertje als optie? Deventer is van alle markten thuis als het om flexwerken gaat.

COOS

Uiteraard begin ik met mijn eigen coworkingspace, genaamd COOS. Gevestigd aan de nationaal bekende Brink in een Rijksmonument kan je als liefhebber voor authentieke details hier je ogen uit je hoofd kijken. COOS bestaat uit een open office concept met lounge-gedeelte, keuken, aparte meetingroom en pas aangelegd dakterras. Een coworkingspace is een iets uitgebreider concept dan een flexwerkplek. Je kan hier kiezen uit een vaste werkplek die je indien nodig 24/7 kan gebruiken, deze hoef je niet te delen met andere COOS-er. Een flexibele werkplek heb je al vanaf een halve dag per week. Tijdens kantoortijden schuif je aan en je wordt, net zoals de vaste werkplekgebruikers, een echte COOS-er. Dit betekent dat je ook online een plekje krijgt, een maandelijkse vrijmibo en uiteraard inclusief koffie en thee. Ontmoet like-minded ondernemers die bereid zijn je verder te helpen wanneer jij daar om vraagt. De dagen dat je hele verhalen aan je kat vertelde zijn voorbij. Bij COOS heb je collega’s without strings attached waar je mee kan connecten.

COOS. Workingspace
COOS. Workingspace

Riding solo

Ongestoord in je eentje volledig gefocust aan de slag gaan? Betreed dan de Deventer Bibliotheek aan de Stromarkt. Met meerdere flexwerkplekken, een oneindige hoeveelheid stopcontacten en drie verdiepingen vind je er vast jouw perfecte flexplek voor een dag keihard werken aan jouw bedrijf. Er zijn zelfs gave kubussen aanwezig waar je afgezonderd van de rest, met je benen gestrekt, laptopje op schoot aan het werk kan. Je broodtrommel vergeten? Geen paniek. Op de begane grond vind je OSCAR, ook wel OSCAR in de bieb genoemd. Niet alleen verschillende soorten koffie en thee, maar ook heerlijke broodjes nuttig je hier van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10 en 15 uur. Wees gewaarschuwd, ze hebben ook meer dan eens heerlijke taarten. Nog een pluspunt: met mooi weer kan je in de tuin werken!

Vergaderen
Vergaderen

Budget-proof

Als startende ondernemer of herstellende ondernemer na een bepaalde crisis kan een werkplek als overbodige luxe klinken. Bij De Fabriek niet! Aan de Sijzenbaanplein kan je budget-proof flexwerken. Vanaf €47,- per maand heb je van maandag tot en met vrijdag al een flexwerkplek. Voor de vroege vogels onder ons; vanaf 6 uur heb je al toegang. Voor de mensen die het best gedijen in de avonduren is de Fabriek toegankelijk tot 22 uur. Er is ook een vergaderruimte die je kan reserveren. Wel zo handig. Ook handig aan de Fabriek is dat je een Dream Team sessie kan plannen waarbij ondernemers jou helpen met een prangende ondernemersvraag.

Spiksplinternieuw in een oud jasje

Als creatieveling die graag andere creatievelingen om zich heen heeft tijdens het flexwerken, zal je nog even geduld moeten hebben. Op het Havenkwartier opent namelijk Komponent bijna haar deuren. Wanneer je op zoek bent naar een studio kan je hier al terecht, maar wees snel want de studio’s gaan over de toonbank als warme broodjes. Om te kunnen flexwerken zijn ze nog volop in ontwikkeling, ze plaatsen onder andere een overlegruimte en telefooncel. Dat het flexplekken zijn voor creatievelingen blijkt uit de faciliteiten. Denk aan een fotostudio en volledig verzorgde bar en dat dan ook nog eens op dé creatieve hotspot van Deventer, het Havenkwartier. Niet geheel onbelangrijk om te noemen is de duurzaamheid waarmee Komponent wordt gebouwd. Flexwerken is al duurzaam, maar Komponent gaat nog een stap verder: ‘Door middel van zonnepanelen, warmtepompen en warmteterugwinning wordt een klimaat- en energieneutraal gebruik van het gebouw nagestreefd (met een EPC lager dan 0).’

Geschreven door Allysia

Eigenaresse van de coworkingspace die nog ontbrak in Deventer. Ontmoet COOS! Een plek waar jij professioneel kunt thuis komen, waar jij doorontwikkelt en anderen helpt hetzelfde te doen. En dat in een Instagrammable pand (doei jaren '90 systeemplafond) in hartje centrum van Deventer, met de Brink op nog geen minuut loopafstand. Een shared office waar inspiratie en actie samen komen. Waar serieus gewerkt wordt, mogelijkheden ontstaan en successen worden gevierd. Ontmoet COOS.