Door bewoners

Shoppen voor Mannen

  • Geschreven door Bram Achterkamp
  • Leestijd Leestijd 6 minuten
  • Home 1711 x bekeken

Van horloges tot spelletjes, van kleding tot antiek. De oude winkelstraatjes van Deventer hebben enorm veel te bieden voor een lekker dagje shoppen. En dan bedoel ik natuurlijk niet het eindeloze bekijken van jurkjes, rokjes en oorbellen want dit artikel is écht bedoeld voor het mannelijke shoppen.

Allereerst wil ik even kwijt dat shoppen echt niet meer alleen voor vrouwen is, want laten we eerlijk zijn, het stigma dat shoppen voor vrouwen is, is natuurlijk al lang verleden tijd. Daarnaast is het ook best wel leuk.

Ik kan het mij echter ergens wel voorstellen dat je het nog niet zo lang vol kan houden als de vrouwen. Dus.. wanneer je helemaal klaar met het struinen door de winkelstraten, kan je altijd nog lekker teruglopen naar de brink waar je uit één van de vele terrassen kan kiezen om eens rustig te genieten van een hapje of drankje met een mooi uitzicht over de Brink.

Voor meer informatie daarvoor adviseer ik je om het volgende artikel te raadplegen: “Borreltijd!”. Ik ga je nu eerst meenemen langs het mannelijke winkelaanbod in Deventer.

Kleding

Kleding Deventer
Kleding Deventer

Kleding is natuurlijk bij velen het eerste wat naar boven komt als er wordt gedacht aan shoppen. Dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de hoeveelheid kledingwinkels ten opzichte van andere winkels die altijd te vinden zijn in steden. Dit is in Deventer niet anders. Kortom: genoeg aanbod aan kleding.

Dat er genoeg aanbod is, is dus een feit. Maar is er ook genoeg variatie?

In Deventer vind je de grotere kledingwinkels zoals: The Sting, Jack & Jones, H&M, WE, C&A, Open32, WAM Denim en de Jeans Centre. Daarnaast zijn er ook leuke unieke winkeltjes die enkel en alleen in Deventer te vinden zijn.

Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een nette zakelijke outfit met gepast advies? Ga dan eens langs bij Jac Henson of Piet van Putten. Of misschien ben je opzoek naar een net maatpak of een echt trouwkostuum? Breng dan eens een bezoek aan Aldino Moda. Als je opzoek bent naar een casual outfit waarbij de keuze valt onder een aantal van ’s werelds bekendste merken, bezoek dan Auckland Casuals.

Schoenen

zijn die schoenen die je al zo lang hebt eindelijk dusdanig versleten dat ze aan vervanging toe zijn? Of wil je gewoon een nieuw paar? In Deventer kan je hiervoor terecht bij enorm veel verschillende winkels. Omdat het er zo veel zijn, ga ik de meest bijzondere schoenenwinkels voor je op een rijtje zetten.

Deaup!
Deaup!

1. Deaup Deaup is een schoenenwinkel die alleen te vinden is in Deventer, een echte Deventerse winkel dus! Deaup is een moderne sneaker winkel met een enorm variatie aan Schoenen en kleding. Ze hebben alles van merken zoals: Arkk, Fila, Karhu, Vans, New Balance, etc... Als jij op zoek bent naar een paar limited edition sneakers van één van deze merken, dan vind je hier vast iets DEAUPS!

De winkel zit in de Kleine Overstraat 5. Kun je niet wachten en wil je nu zien of Deaup iets voor jou is? bezoek dan hun site: https://www.deaup.com/nl/

2. Burnside Burnside is zowel een sport- als schoenenwinkel. De winkel heeft een uitstraling waar ieder zich op zijn gemak voelt. Al kom je uit een van de wereldsteden, Burnside biedt een assortiment dat je ook daar niet snel zult aantreffen. Het is volgens Burnside immers leuker om vernieuwend te zijn dan mee te hobbelen met de grijze massa.

Burnside is zo overtuigd van het feit dat ze de beste sneaker shop van Nederland zijn, dat ze hier zelfs mee adverteren op hun site. Ze hebben een breed assortiment met daarin skate schoenen zoals de erg populaire Nike Janoski, Etnies Marana en Adidas Busenitz. Zeker een bezoekje waard!

3. Dinkelberg Dinkelberg is ook weer een unieke Deventerse winkel. Dinkelberg staat voor kwaliteit, als officieel Meester Schoenmaker houden ze bij Dinkelberg van kwaliteit in alle opzichten. Stijlvolle dames- en herenschoenen van exclusieve merken, de mooiste materialen, gedegen vakmanschap in reparatie en onderhoud. Je zoekt een kwaliteit in schoenen die nèt even verder gaat? Dan is Dinkelberg echt iets voor jou!

Bovendien is Dinkelberg het adres bij uitstek voor schoenen die wel wat liefde kunnen gebruiken. Dinkelberg maakt gebruik van originele materialen en technieken voor de reparatie van je favoriete schoenen. Met 90 jaar ervaring weet je zeker dat Dinkelberg de wijsheid in pacht heeft.

Sport

Wie vindt het niet leuk om even een sportwinkel binnen te lopen om te kijken wat er allemaal ligt? Als je dan ook nog iets vindt wat je goed kan gebruiken is het helemaal top. Of je gaat er gewoon naartoe omdat je iets nodig hebt natuurlijk :).

Qua sportwinkels is Deventer ook weer verdeel in een aantal grotere winkels zoals: DAKA, Aktiesport, 100% Football, Bever en Scapino. Met daarnaast een aantal sportspeciaalzaken die ook het bezoeken waard zijn, zoals Dibo en Burnside.

Daka Deventer
Daka Deventer

Dibo is namelijk dé winkel als het gaat om darten of biljarten. Dus ben je opzoek naar een set nieuw dartpijlen of een nieuwe keu, dan is dit de plek om waar jij moet zijn. Daarnaast is Burnside een winkel waar je terecht kan voor alles wat gaat over skaten en snowboarden.

Elektronica

Wat is er nou mannelijker dan elektronica? Naar mijn mening niet veel, daarom gaan mannen en elektronica ook hand in hand. Want als dat kleding shoppen toch niet helemaal voor jou is weggelegd, dan is dit een goed alternatief.

Het winkelaanbod in elektronicazaken in Deventer bestaat uit drie grote winkels. Namelijk een Mediamarkt en BCC, waar je bijna alles kan krijgen als het gaat om alledaagse apparatuur. Daarnaast een Amac, waar je terecht kan als je opzoek bent naar een product van Apple.

De vele elektronicaspeciaalzaken zijn echter hetgeen wat Deventer echt onderscheid van de rest. Ben je toevallig opzoek naar een specifiek elektronisch onderdeel? Dan ben je in Deventer op de goede plek. Hieronder staan de, voor de elektronica speciaalzaken, de places to be!

  • Het Onderdelenhuis Lammertink

  • Van Schoor Elektronica.

  • T. Moespot Electronics

Naast deze voorbeelden zijn er in Deventer natuurlijk nog veel meer winkels. Helaas te veel om allemaal in dit artikel te verwerken. Maar ik hoop je met dit artikel toch een algemeen beeld te hebben gegeven van het grootste gedeelte van de mannelijke winkels in Deventer. Het uitvinden van de rest laat ik aan jou over!

Geschreven door Bram

Deventer; de stad van de gezellige Brink, de mooie IJssel en de historische binnenstad. Deventer is de stad waar ik geboren en getogen ben en waar ik, tot zolang het mogelijk is, wil blijven wonen. Ik ben een persoon die mijn enthousiasme over de stad altijd graag kwijt wil en daardoor wil ik anderen altijd laten zien wat het mooie Deventer allemaal te bieden heeft. Dit doe ik onder andere door het schrijven van leuke & informerende blogs/artikelen. Daarom ga je mij waarschijnlijk vaker tegenkomen bij het rondneuzen op deze site ;).