Tips van de VVV

Shop till you drop

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 7 minuten
  • Home 5206 x bekeken

Duik je met me mee in de historische straatjes van Deventer? Dan zal ik je het verrassende veelzijdige winkelaanbod laten zien van de stad.
Omdat ik bijna jarig ben, wil ik mijzelf graag trakteren op een nieuwe outfit. In mijn ogen altijd de perfecte reden om te gaan shoppen.
Zo niet, verzin ik wel een andere reden ;)

Styled by Jess
Styled by Jess

Styled by Jess
Styled by Jess

Allereest ga ik langs bij Styled by Jess in de Broederenstraat.
Wees alvast gewaarschuwd want je wordt er hebberig van, het lijkt hier wel een snoepwinkel! Eigenaresse Jessica ontvangt sinds 2017 mensen met een big smile in haar eigen boutique. Je kan zien dat mode echt haar passie is, ze geeft je oprecht en eerlijk advies. Wekelijks heeft Jessica een nieuwe collectie, eentje voor jong én oud. Want ik zie zelfs oma’s samen met hun kleindochters de pashokjes uit gaan met een nieuwe outfit, hoe leuk is dat?

Schoenen maken de…. Ja ik weet het, ‘het is kleren maken de man’ maar schoenen maken een outfit dus wel écht af. Ik loop de Kleine Overstraat in en bij de etalage van DEAUP blijf ik staan. Yes, hier ga ik naar binnen. Bij binnenkomst krijg ik al een lach op mijn gezicht, ik word namelijk omringd door een grote variatie aan sneakers. Hier zijn limited sneaker modellen en dat wil je toch?

I’m sure I can find something DEAUP here!

Op mijn verjaardag zelf doe ik graag een spel met mijn vriendinnen. Al wordt er tussendoor vaak zo veel gekletst dat een echt nadenk spel niet altijd een slimme zet is. Ik loop daarom naar binnen bij Koning Willem, de enige echte spelletjes winkel van Deventer die ook in de Kleine Overstraat huist. Hier hebben ze een grote ‘test-tafel’ voor de spellen. Mijn oog valt op Dobbelkoning. Een kaartspel en zoals de titel al doet vermoeden, met dobbelstenen. Na een testronde (of twee, want probeer dan maar eens te stoppen) besluit ik het spel in te pakken. Dat belooft een leuke spelletjes avond te worden!

Oké nu heb ik wel behoefte aan een break, want shoppen kan best vermoeiend zijn toch? Mijn zus woont in de Deventer binnenstad en ik laat haar graag mijn nieuwste aanwinsten zien. Hoe toepasselijk is het dan zij mij vraagt om haar bij ZUS. Bar - Kitchen te treffen? Ik loop de Brink op en mijn zus zwaait me al vanaf het terras toe. Mijn tassen zet ik naast mij neer terwijl één van de zussen, tevens één van de eigenaressen van ZUS, aan mij vraagt wat ik drinken wil. Tijdens het wachten op onze fris en voor ons beiden een courgettesoep, show ik haar mijn nieuwe verjaardags-outfit.

ZUS. Bar-Kitchen
ZUS. Bar-Kitchen

Na de lunch gaat mijn zus met mij mee op stap. Zij kan mij als geen ander helpen met de finish in touch voor mijn outfit. Om mijn outfit af te stylen ga ik naar: Necessaries by Marlou in de kleine Overstraat, ze hebben hier de vrolijkste, zelfgemaakte(!) Sjaaltjes, waarvoor ze materialen gebruiken vanuit heel de Europa.

We besluiten verder te gaan met onze shopronde en we duiken de Vleeshouwerstraat in. Op de plek waar een grote Buddha ons aankijkt, wordt de nieuwsgierigheid van ons beiden gewekt.

Secrets Of Asia
Secrets Of Asia

Vanuit buiten, zie je vooral veel stenen liggen. Mijn zus wil graag een kijkje nemen en ik moet toegeven dat ik ook erg benieuwd ben naar de rest van de winkel. We staan in: Secrets of Asia het is alsof we ons echt in Azië wanen. De sfeer voelt zo bijzonder aan hier. Ze hebben sieraden met de prachtige verschillende soorten stenen; we kijken onze ogen uit hier. Uiteindelijk kom ik geslaagd naar buiten en de buit zijn schattige zilveren oorbelletjes in de vorm van een bloem. .

Oké, niet geheel onbelangrijk: maar onder mijn outfit draag ik graag een goede, fijne en vooral een panty die niet afzakt. In Deventer ken ik hier de perfecte zaak voor. De panty’s kosten wat meer in deze speciaalzaak, maar dan heb je na één avond ook niet meteen een ladder er in. (voor de mannen die dit lezen: ik bedoel dan niet zo’n ding waar je op kan staan ;)) Ik heb het hier over Oostelaar Been- en Ondermode die zich bevindt tegenover Styled by Jess in de Broederenstraat. Ach ja, rondje van de zaak! Eens in de zoveel tijd koop ik er een ‘paar paar’, dan kan ik weer een hele poos vooruit.

Oostelaar Been- en Ondermode
Oostelaar Been- en Ondermode

Om te vieren dat de feestoutfit compleet is, besluiten mijn zus en ik neer te strijken op een terras, in de fijne nazomerzon. Met het zonnetje schijnend op onze gezichten proosten we met un vino op het terras van St. Maxime. Voor de lekkere trek bestellen we borrelplank ‘monsieur’. Ergens zit wel een ‘5’ in de klok toch? Terwijl we genieten van onze warme en koude selectie happen, somt mijn zus een paar winkels op die ze vandaag ook nog graag wil bezoeken.

St. Maxime
St. Maxime

WAAR
WAAR

Aangezien we nog zo lekker in de shop modus zitten, vervolgen we onze winkelroute dan ook met plezier! De magen zijn weer gevuld, dus we kunnen weer door. We gaan naar WAAR. Dit is dé cadeauwinkel voor eerlijke en duurzame producten. Van vegan kookboeken tot herbruikbare boterhamzakjes en van gerecyclede tassen tot eerlijk gemaakt servies. Je kijkt hier je ogen uit, een heel (h)eerlijk winkeltje in de Lange Bisshopstraat.

PRAAMSTRA
PRAAMSTRA

Neuzen in een boekenwinkel is altijd een feestje. In de Keizerstraat zit Praamstra het is een grote winkel, met een rijke selectie aan allerlei soorten boeken. Ik kom specifiek voor één boek, ondanks de ruime keuze, kan ik hem gelijk vinden. Zodra deze is afgerekend, willen we door maar tegelijkertijd is dit zo’n soort winkel waar je maar niet uitgekeken raakt. Deventer is een Boekenstad, na alleen het zien van deze winkel begrijp ik dat al. Laat staan alle antiquariaten, die ik nog niet genoemd heb, die je hier vindt!

Boekenwinkels in de boekenstad

DARE TO FOLLOW!

DARE is de laatste winkel op onze lijst, waar we graag langs wilden vandaag. We lopen opnieuw naar de kleine Overstraat, waar we de winkel kunnen vinden. Je vindt hier vooral Scandinavische kledingmerken, voor zowel mannen als vrouwen. We passen verschillende dingen hier en wat een leuke accessoires hebben ze hier! Leuke rieten tassen en ook de handige fanny bags vind je hier (ook voor de man!)

Met verschillende tasjes lopen we de stad uit, richting het Vogeleiland. Dit is tegenover het treinstation en nog geen 10 minuten lopen vanaf de Hema, die je al van ver in de lange Bisschopstraat ziet liggen. Een poosje geleden is er op het Vogeleiland een nieuw restaurant geopend en we willen deze graag uitproberen: Parkcafé Mees op het Vogeleiland. Op deze ietwat verstopte plek kan je op donderdag, vrijdag en zaterdag een parkdiner komen nuttigen.

Parkcafé Mees
Parkcafé Mees

Parkcafé Mees
Parkcafé Mees


De andere dagen van de week zijn ze ook geopend voor ontbijt en lunch. Het menu heeft een keuze uit vis, vlees of vega voor het diner. Als ik de menukaart zie denk ik als eerste: Oh, die toetjes! Ik ben wat dat betreft best een toetjesmonster. Wat maakt het uit, ik heb toch al een behoorlijke SAS-dag ;). Wat een heerlijke afsluiting van de dag hier!

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.