Door bewoners

Met de kids op avontuur door Deventer: verveel je geen moment!

 • Geschreven door Milou Daniëls
 • Leestijd Leestijd 6 minuten
 • Home 2749 x bekeken

Joehoe, schoolvakantie! De temperaturen zijn tropisch en de kinderen zijn gezellig zes weken thuis (zachte ‘help!). Daarom hierbij de beste tips voor een dagje op pad met kinderen in Deventer. Het is een route door de stad, om op één dag te lopen. Je komt langs plekken om te shoppen, te lunchen en iets te ondernemen.

Milou met kids
Milou met kids

Schoolvakantie; ik zeg: actieplan please! Want gedurende het schooljaar hebben we al onze creativiteit inmiddels al opgeknutseld, de hutten zijn gebouwd en de cupcakes gebakken. We kunnen bovendien ook wel wat verder kijken dan onze eigen tuin!

Daarom ben ik op onderzoek gegaan naar de leukste plekken om naartoe te gaan als je een dagje op pad wil met kinderen in Deventer. Het is een route door de stad, om op één dag te lopen. Je komt langs plekken om te shoppen, te lunchen en iets te ondernemen. De activiteiten zijn vrijwel allemaal gratis. Je kunt ook de helft doen, wil je wat rustiger aan doen. Aan het eind vind je een lijst met extra tips!

Kidsroute Deventer (5 - 10 jaar)

 • 9.00 uur

  Deventer skyline
  Deventer skyline

  We beginnen de dag lekker vroeg en starten aan de IJssel. We parkeren aan ‘de overkant’, bij het IJsselhotel, onze auto gratis op het grote parkeerterrein. De eerste activiteit staat op de planning: we gaan met de pont naar de overkant! Het is geen lange vaart (5 minuten), dus kijk goed om je heen en dan vooral naar de prachtige skyline van Deventer én de mooie rivier.

 • 9.45 uur
  We lopen de stad in en hebben zin in koffie met gebak! Op het terras bij St. Maxime waan je je in Frankrijk. Op de menukaart vind je meteen wat leuke wetenswaardigheden over de stad en de prachtige Lebuinuskerk waar je op uitkijkt. De menukaart ziet er top uit, die onthouden we. Leuk voor de (jonge) kids: ze kunnen hier spelen in de speelkelder.

 • 11.00 uur
  Om 11.00 gaat de Lebuinuskerk open. Het is de moeite waard om er even binnen te lopen en te zien hoe groot en hoe hoog hij eigenlijk is! Vinden jullie het luikje tussen de bogen, die er gemaakt zijn om de Heilige Geest en Maria ‘vrij’ te kunnen laten?

 • 11.30 uur
  We lopen verder naar de Kleine Overstraat, waar je de winkel Koning Willem vindt. Dit is bijna een museum met zoveel spellen: je vind er ruim 4000 spellen, 1000 legpuzzels, 1000 breinbrekers en kasten vol fanartikelen. Er is voor elke leeftijd wel een spel te vinden!

  Koning Willem
  Koning Willem

 • 12.15 uur
  Vervolgens steken we binnendoor naar het winkelstraatje dat hier parallel aan loopt en gaan naar Grote Overstraat, waar we de winkel Hoge Ramen binnen lopen. Allerlei leuke hebbedingetjes vind je er. Hebben de kids een nieuwe broodtrommel en drinkfles nodig voor het nieuwe schooljaar? Hier moet je zijn!

 • 12.30 uur

  Happy Tosti
  Happy Tosti

  Lunchtijd, dus trek! Happy Tosti lijkt ons wel wat. Naast dat dit een super kleurrijke, vrolijke plek is (je kunt er op schommels zitten), vind je er ook de lekkerste tosti variaties. Denk aan een Tosti Pizza of een Tosti Choco banaan met M&M’s. Gegarandeerd een succes! Voor wie niet van tosti’s houdt: je kunt er ook een goed gevulde yoghurtbowl bestellen.

 • 13.30 uur
  Met een volle buik gaan we op ons volgende doel af: de Brink! Want daar zit het Speelgoedmuseum. Hier vind je vier verdiepingen vol met speelgoed. Papa en mama herkennen ongetwijfeld wat van vroeger, en de kids kijken hun ogen uit. Helemaal bovenin vind je een speelzolder waar je met speelgoed mag spelen. Toegegeven, het is allemaal wat verouderd, maar volgens mij merken de kinderen daar niet zo veel van. Ook leuk: kijken naar de treintjes die je zelf kunt laten rijden door op de knop te drukken!

 • 15.30 uur

  Brownies & Downies
  Brownies & Downies

  Tijd voor een ijsje op de Brink! Talamini heeft het beste ijs van de stad. Neem het ijsje mee naar de fontein en ga daar op de trappen zitten. Er is van alles te zien. Bij Brownies & Downies halen we een doosje vol lekkere brownies om mee naar huis te nemen. We lopen langs de rechterkant van de Waag. Hier vind je een bronzen miniatuur plattegrond van Deventer. Kun je aanwijzen waar we nu staan?

 • 16.00 uur
  Op naar de pont! Aan de overkant staat ons nog een leuke plek te wachten. We lopen via het park naar natuurspeelplek Woeste Willem, waar we aan het einde van de dag nog even los kunnen gaan met water en zand. Neem dus een extra setje kleren mee. Misschien komen hier de brownies nog van pas!

  Woeste Willem
  Woeste Willem

 • 17.30 uur
  We kleden ons om en stappen in de auto naar het Boreelplein. Bij Wereldrestaurant Vrijdag kunnen we de hele avond lekker eten. Je kids lusten hier altijd wel iets én ze kunnen spelen in binnenspeeltuin Kidsfun!

 • 19.30 uur
  Tijd om naar huis te gaan. Ik gok dat de kinderen al slapen zodra je de hoek om rijdt :)

Meer kidstips!

 • Creatieve workshop voor kinderen bij Kikajon. Op woensdagmiddag kun je hier samen de mooiste dingen maken. Info
 • Eet een taartje bij Yvon Bakt! De heerlijkste huisgemaakte taarten vind je hier in een schattig klein pandje in de Kleine Overstraat. Info
 • Ga skaten bij Burnside in het Havenkwartier. Een grote winkel met alles op het gebied van skaten, snowboarden, longboarden en je vindt er heel veel mooie, stoere kleding. Achter de winkel vind je een te grote skate hal! Info
 • Voor de kleintjes: cafe-restaurant St. Tropez op de Brink heeft binnen een leuke knusse kidshoek! Info
 • Het Vogeleiland, dichtbij het station, is een eilandje met daarop vogels als bewoners. Loop er eens een rondje en bekijk de vogels in de volieres. Info
 • Iets buiten Deventer: Restaurant NUNU in Schalkhaar. Een Australisch restaurant met een prachtige speeltuin, inclusief grote houten boomhut. Hier in de buurt vind je ook Abdij Nieuw Sion. Een bijzondere plek om eens te kijken. Info
 • Pannenkoekenrestaurant Ot en Sien aan de Brink. In een prachtig pand vind je dit oud-Hollandse pannenkoekenrestaurant. Met ontelbaar veel pannenkoeken op de kaart. Beneden is een speelkelder voor de kids en boven een speelhoek! Info
 • 5 minuten rijden vanaf Deventer vind je het Blote Voetenpad bij Hof van Twello.
  Blote Voetenpad
  Blote Voetenpad

  Een pad door de natuur waar je lekker met je blote voeten door heen mag lopen. Je komt water tegen, gras, bos, steentjes. Echt een aanrader! Je kunt er ook wat eten en drinken. Info

Liefs,

Milou @deventerlocals

Mocht je (delen van) deze route of de kidstips gaan doen, laat je dan weten hoe het was? Deel je ervaring en tag @vvv.indeventer en @deventerlocals op Instagram. Vind ik leuk!

Geschreven door Milou

Hi! Ik ben Milou van @deventerlocals op Instagram. Regelmatig zal ik jullie meenemen door Deventer aan de hand van de leukste tips. Samen met mijn vriend Rutger en onze drie dochters zijn wij onlangs in Deventer komen wonen vanuit Zandvoort aan Zee. Wat er op mijn pad komt tijdens mijn kennismaking met Deventer ga ik hier met jullie delen.