Door bewoners

Luchtje scheppen met de kids

 • Geschreven door Milou Daniëls
 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 660 x bekeken

Met drie kinderen onder de 5, een baan en een eigen onderneming waarbij wij allebei thuiswerken hebben we veel verschillende ballen in de lucht te houden. We hebben afgesproken dat degene die bij de kinderen is een dagdeel de deur uit gaat, zodat de ander ongestoord kan werken in huis. Maar waar ga je nou met jonge kids naartoe zonder gelijk al teveel geld uit te geven? Hier enkele tips!

Voor de grootste pret hoef je echt niet ver te reizen of naar een duur avonturenpark.

Stop wat drinken en een lekker tussendoortje in de tas en ga er lekker op uit met de kids in de omgeving.

Mijn tips:

 1. Paarden kijken in Diepenveen. Vlak bij manege Tjoonk staan de weilanden vaak vol prachtige paarden. De kinderen vinden het geweldig om daar langs te fietsen en ze te bekijken.
 2. Naar de natuurspeeltuin op de Worp. Parkeer (gratis) bij de pont en loop door het Worpplantsoen naar Natuurspeelplaats ‘Woeste Willem’. Helemaal met dit mooie weer is het heerlijk er met water en modder te spelen.
 3. Ga het bos in en laat de kinderen een gezicht van takken, bladeren en dennenappels maken. Loop niet over de paden, maar juist midden door het bos (let op teken)!
  Het bos in!
  Het bos in!

 4. Zoek mooie (bloem) blaadjes in bossen en wilanden en droog ze tussen een stapel dikke boeken.
 5. Maak een rups van papier en doe een wedstrijdje rups blazen! Je hebt alleen twee vouwblaadjes, een schaar, een stift en twee (ijzeren) rietjes nodig. Zie hier hoe https://www.youtube.com/watch?v=QWfdLCs3xcc
 6. Naar het hertenkamp (en allerlei andere dieren) in het Nieuwe Plantsoen. Er worden binnenkort kleine geitjes verwacht! In dit mooie park vind je ook een leuke natuurspeeltuin.
 7. Breng 's middags eens een bezoekje aan schoolpleinen van basisscholen. Wanneer scholen dicht zijn, betekent dat niet dat we niet op het schoolplein kunnen spelen! Vooral leuk om eens bij een andere school te kijken, want dat doe je normaal gesproken niet zo gauw.

Geniet naast deze tips ook vooral van je eigen tuin, als je die hebt, en van elkaar. Voor je het weet zijn de kids groot en kijken we terug naar een heftige, maar bijzondere tijd van toen ze nog jong waren.

Liefs,

Milou @deventerlocals

Woeste Willem - natuurspeeltuin op De Worp
Woeste Willem - natuurspeeltuin op De Worp

Geschreven door Milou

Hi! Ik ben Milou van @deventerlocals op Instagram. Regelmatig zal ik jullie meenemen door Deventer aan de hand van de leukste tips. Samen met mijn vriend Rutger en onze drie dochters zijn wij onlangs in Deventer komen wonen vanuit Zandvoort aan Zee. Wat er op mijn pad komt tijdens mijn kennismaking met Deventer ga ik hier met jullie delen.