Tips van de VVV

Dromen in Deventer!

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 2595 x bekeken

Wil je Deventer echt beleven? Blijf dan lekker een nachtje slapen!
Deze Hanzestad heeft een ruim aanbod in overnachtingsmogelijkheden, van gezellige camping tot een prachtige hotelkamer.

Deventer Stadscamping
Deventer Stadscamping

Ben je dol op kamperen? Dan ben je bij stadscamping Deventer op het goede adres. Deze camping bevindt zich op de Worp, dit is aan de andere kant van de IJssel. De camping is kleinschalig. Het is hier lekker rustig vertoeven! Het is slechts één vaartocht met het pontje verwijderd van de levendigde binnenstad. Dus je bent tóch dicht bij de stad. Een perfecte combinatie –als je het mij vraagt- om de bruisende stad te ontdekken en de groene ommelanden van Deventer: win-win!

Hotel Gaia
Hotel Gaia

Hotel Gaia bij Nieuw Rande, een betoverende plek midden in de natuur. Het hotel ligt namelijk op landgoed Nieuw Rande
Hotel Gaia is een heerlijke plek om te overnachten en na een fijne nacht, is het heerlijk om de dag erna uitgerust het landgoed te gaan verkennen. Kortom: heerlijk om de nacht te spenderen in dit koloniale pand omringd door het groen.

FINCH
FINCH

In de binnenstad, op een steenworp afstand van het station vind je Boutique Hotel FINCH; een modern 4-sterren hotel. Het is hier luxe, maar zeker niet stijf! Het restaurant, waar de lobby zich ook bevindt, is als een huiskamer. Je favoriete huiskamerbar voor de hele dag. De kleine rockstar bar voor Townsters en Tripsters. Om af te spreken of om bij te tanken. En de plek, waar je overigens erg lekkere gin-tonics kan nuttigen!

Lucy in the Sky
Lucy in the Sky

Slapen in een kunstwerk?
Dat kan in Deventer, namelijk bij Lucy in the Sky. Dit is een uniek project waarbij beeldende kunst en architectuur samenkomen. Lucy is gevestigd in het Havenkwartier, het gedeelte van Deventer dat rauw en energiek is. Het is slechts op een steenworp afstand van de binnenstad, dus al wandelend langs de IJssel ben je zo in het centrum.

Hotel in het Huis van
Hotel in het Huis van

In Hotel in het huis van Deventer is niet standaard. In een oud herenhuis is dit prachtige hotel gehuisvest. Je slaapt in de oude Latijnse school, daar waar Erasmus (ja die van de brug!) naar school ging. Alle city lofts hier zijn uniek en hebben een eigen karakter, dat komt omdat de stad Deventer door het bijzondere interieur naar binnen wordt gehaald. Het hotel bevindt zich zowat aan de voet van de Lebuinuskerk, dat betekent dus wakker worden door de kerkklokken.

Het Waterhuis
Het Waterhuis

In het Havenkwartier ligt een bijzondere waterwoning aangemeerd, het gelijknamige:Het Waterhuis. Dit appartement bestaat uit een woningkamer, twee slaapkamers (2-4 personen), kitchenette en aan de ‘bakboord’ zijde een klein privé terras.
Op slechts 10 minuten loopafstand, sta je in de Deventer binnenstad.
Het is een unieke ervaring om te overnachten op het water.

Pillows Luxury Boutique Hotel
Pillows Luxury Boutique Hotel

Aan de overkant van de IJssel, zit het prachtige Pillows Luxury Boutique Hotel Aan de IJssel. Een rijksmoment omgetoverd tot een kleinschalig designhotel.
Hier is het zeker goed vertoeven met het uitzicht op de prachtige skyline van de stad of verruil het mooi uitzicht met een bezoek aan Deventer door met het pontje de IJssel over te steken naar het stadshart.

Huis in 't Veld
Huis in 't Veld

Met een groep Deventer toedoen, zeker de moeite waard!
Groepsaccommodatie Huis in ’t Veld is niet in het centrum van Deventer gevestigd, maar op een kwartier rijden afstand. Het ligt namelijk in het mooie Salland. Deze accommodatie biedt ruimte voor 40 personen. Vanuit Lettele, de precieze locatie van deze accommodatie zijn vele bezienswaardigheden dichtbij, bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug met de Holterberg.

Kleine Wildenberg
Kleine Wildenberg

Niet in Deventer, maar in Diepenveen is Boerderij de Kleine Wildenberg, te vinden. Dit is een paar dagen per week is dit een zorgboerderij.
Was jij vroeger ook zo dol op Pipo de Clown en wilde je niets liever dan in zo'n snoezige wagen slapen? Ervaar deze gemoedelijke sfeer dan nu! Kom overnachten op deze plek in een leuke pipowagen met eigen hottub, of kom ontspannen met je gezin in een comfortabel landappartment. Ook leuk voor groepen trouwens!

Hotel Restaurant Huis Vermeer
Hotel Restaurant Huis Vermeer

Grand Boutique Hotel Huis Vermeer, een hotel, die huisvest in een 18 eeuws pand, in een voormalig bankierswoning zit.Grand Boutique Hotel Huis Vermeer telt elf viersterrenkamers waarvan twee Grand Suites. Huis Vermeer is niet alleen een hotel, maar in het restaurant kan je ook zeker je smaakpapillen verwennen. Met mooi weer, zou ik zeker plaats nemen hier in de binnentuin.
Je wordt hier vreselijk fijn in de watten gelegd!

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.