Deventer Schouwburg

Professioneel theater voor podium kunsten

De Deventer Schouwburg is dé plek in Deventer waar je alle vormen van podiumkunsten kunt zien, je stadsgenoten ontmoet en samen bijzondere momenten beleeft.

Onze voorstellingen laten je genieten, nadenken, lachen. Ze creëren de ruimte voor nieuwe gedachten en emoties. Samen naar theater kijken of theater maken geeft een geluksgevoel en verbindt mensen met elkaar. Het maakt leven, wonen en werken in onze bruisende Hanzestad nog mooier. Theater maken wij niet alleen. Wij zijn het Podium van de Stad en van deze tijd.

Zowel kunst als liefde horen bij het leven en het mens-zijn.

Samen met de inwoners van Deventer maken wij culturele dromen waar en ontmoeten graag mensen met goede en bijzondere ideeën om die samen met ons op te pakken en uit te voeren. Ons theaterhuis biedt ook plek voor actuele dialoog tussen generaties van alle gezindtes om relevante maatschappelijke thema’s uit te diepen en om bij te dragen aan een duurzame wereld waar kunst kleur aan geeft. Rood is de kleur van ons pand. Rood staat voor passie en hartstocht, maar ook voor pijn en woede. Alle emoties in één kleur, dat is theater, dat is de wereld!

Ons motto staat als een huis en zie je vanuit alle windstreken op onze toneeltoren staan: Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vind de mens.

Contactinformatie

Deventer Schouwburg
Leeuwenbrug 2
7411 TJ Deventer

Voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Bruikbaar toilet
  • Er is een trap aanwezig
  • Lift
  • Rolstoeltoegankelijk

Wifi

  • Gratis Wifi