R.S.O.L.

Space for contemporary art

Ruimte voor hedendaagse kunst: tentoonstellingen, lezingen, concerten, bookshop (o.a. verkooppunt Metropolis M) en galerie. Binnen R.S.O.L. wordt een kunstwerk gewaardeerd om wat het werk autonoom wil en doet.

R.S.O.L. is een plek om te werken, te discussiƫren en te spelen, in de marge van de samenleving en van wat doorgaans wordt beschouwd als de kunstwereld.

Kunst terugbrengen naar de kunst zelf, en naar haar beoefenaars: allereerst naar de kunstenaars, maar ook naar degenen die kunst bestuderen en onderzoeken, van kunst houden en werken in de kunst. Kunst als een open, doorgaand, niet lineair proces dat gevoed en gedragen wordt door de onderlinge relaties en translokale (en transhistorische) uitwisseling tussen beoefenaars op verschillende plaatsen in het land en de wereld.

Binnen R.S.O.L. is de ongrijpbare sociale status die een kunstenaar krijgt toebedeeld gebaseerd op de inhoudelijke bijdrage die zij of hij met haar of zijn werk heeft geleverd aan de praktijk, en niet op waar haar of zijn werk werd getoond, door wie zij of hij werd genoemd, of voor hoeveel geld haar of zijn werk wordt verhandeld.

R.S.O.L. biedt geen systeemkritiek, maar werkt gewoon vanuit een ander waardensysteem. Professionaliteit gaat in R.S.O.L. niet over 'de kost verdienen', maar over een 'goede' beoefenaar van hedendaagse kunst zijn.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 09:00 - 12:00
donderdag 14:00 - 17:00
vrijdag 09:00 - 12:00
zaterdag 10:00 - 12:00
zondag gesloten

Tevens geopend op afspraak.
Weergegeven openingstjden zijn variabel. Check website voor de meest up-to-date openingstijden.

Contactinformatie

R.S.O.L.
Van Hetenstraat 59 (ingang aan rechterzijde, onder de vlag, gebruik de deurbel)
7415 TT Deventer

Voorzieningen

Type

  • Beeldende kunst
  • Expositie

Toegankelijkheid

  • Rolstoeltoegankelijk