EICAS

European Institute for Contemporary Art and Science

Een inspirerende, eigentijdse plek voor hedendaagse kunst, met een vaste collectie en wisselende exposities. Waar innovatieve denkers en onderzoekers elkaar ontmoeten. Waar ruimte is om de relatie tussen kunst en wetenschap te (her)definiëren.

De kunst is teruggekeerd tot het nulpunt… Wij beginnen van voren af aan’, Armando – oprichter Nul-beweging

Nieuwsgierig?

Gelukkig hoef je niet te wachten tot eind 2022 totdat de verbouwing van Eicas is voltooid. Een aantal hoogtepunten is nu al te zien in Museum EICAS preview aan de Polstraat nr 6a. In twee ruimtelijk gerenoveerde pakhuizen met maar liefst drie verdiepingen maak je kennis met de Nederlandse Nul-beweging. Laat je verrassen door het eigenzinnige werk van onder andere Armando, Jan Schoonhoven, Jan Henderikse, herman de vries en Henk Peeters. Ook zijn er wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars te bewonderen. De actuele informatie vind je op www.eicas.nl

Te zien

De vaste collectie bestaat uit werk van de Nederlandse Nul- en Duitse ZERO-beweging. Deze kunstenaarscollectieven ontstaan rond 1960 in een Europa dat zich herstelt van de oorlog. Hun werk is niet alleen een gedurfde reactie op de vaak expressieve kunst van dat moment. Nog meer is het een nieuw vertrekpunt voor de hedendaagse kunst.

Eind 2022 zal het volledig getransformeerde Hegiusgebouw aan de Nieuwe Markt in Deventer worden geopend als EICAS, museum voor hedendaagse kunst.

Openingstijden en entree

Dinsdag tot en met zondag 10:00-17:00 uur
Entree: € 10,-
Met korting € 7,50

www.eicas.nl

Kom je met de auto?

Op de Worp, aan de overkant van de IJssel, parkeer je gratis. Het pontje brengt je naar de overkant. Vandaaruit is het nog geen 5 minuten lopen naar de Polstraat.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

Contactinformatie

EICAS
Polstraat 6A
7411KB Deventer

Voorzieningen

  • Cultuurhistorie
  • Expositie
  • Museumkaart

Toegankelijkheid

  • Bruikbaar toilet