Koningsdag Deventer 2023

Deventer pakt opnieuw uit tijdens Koningsdag! Zowel in de binnenstad van Deventer als in de dorpen vinden vele activiteiten plaats voor jong en oud. Koningsdag in Deventer is grootser dan ooit! Trek je oranje outfit aan, schmink een vlag op je gezicht en vier het mee!

We kijken er met z’n allen naar uit! Een aantal dagen vol muziek evenementen en andere festiviteiten. Lekker naar buiten, naar de kleedjesmarkt, een concert of gezellig op een terrasje. Er zijn maar liefs drie muziekfestivals: op de Brink, bij Burgerweeshuis en in het Worpplantsoen. Ook in Colmschate, bij Buitenpost in Twello en in de dorpen Diepenveen, Bathmen en Lettele worden uiteenlopende activiteiten en optredens georganiseerd.

Winnen? Doe mee!

Kleurplatenwedstrijd voor kinderen
Download de kleurplaat op de website www.deventeroranjevereniging.nl. Kleur de plaat in, laat de plaat daarna scannen of maak er een foto van. Stuur jouw kleurplaat vóór 25 april toe via het contactformulier op de website. Op Koningsdag worden de prijswinnaars in de volgende leeftijdscategorieën bekend: 0 t/m 3 jaar, 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar. We nemen contact met de winnaars op en ze ontvangen ze een leuke prijs.

Koningsfestival op de Brink
Koningsfestival op de Brink

Programma Koningsnacht - woensdag 26 april

Deventer Koningsfestival
Vier Koningsdag in Deventer met het Koningsfestival op de Brink. Na het succes van het Deventer Koningsfestival afgelopen jaar kleurt natuurlijk ook dit jaar de hele Brink weer oranje tijdens koningsnacht én koningsdag! Het programma is rond en wat is ‘ie fijn geworden! Wie heeft woensdag 26 en donderdag 27 april al met oranje letters in de party-agenda staan?!
Programma:

 • Broederliefde (live)
 • Giocatori
 • Rhandy Bishop
 • Onderkoffer
 • Vieze Vedi
 • SGT Friendly
  Locatie: Brink
  Tijdstip: vanaf 17.00 uur
  Entree: gratis
  Meer info: www.koningsfestivaldeventer.nl

Nieuw Bloed met o.a. Benny Rodrigues
Op Koningsnacht viert NIEUW BLOED haar 1 jarig jubileum met de grootste editie tot nu toe. Na afloop van het Deventer Koningsfestival pakt NIEUW BLOED muzikaal groots uit in Chicago Club met niemand minder dan Benny Rodrigues! De line-up bestaat naast de heren van Nieuw Bloed verder uit Sil Fiddani en 555. De afgelopen 4 edities waren stijf uitverkocht, dus wees er snel bij!
Locatie: Club Chicago, Brink 20
Tijdstip: v.a. 23.00 uur
Entree: v.a. € 14,-
Meer info: www.chicagoclub.nl

Kleedjesmarkt op de Brink
Kleedjesmarkt op de Brink

Programma Koningsdag - donderdag 27 april

Kinderkleedjesmarkt Deventer
Koningsdag wordt in Deventer traditioneel afgetrapt met de kleedjesmarkt die zich uitspreidt over de gehele Brink en Keizerstraat in het centrum. Er is vermaak voor kinderen en je kan vanaf ’s ochtends vroeg jezelf uren vermaken op zoek naar schatten en koopjes. Wil je verkopen? Opbouwen kan tussen 7.00-9.00 uur. Kom op tijd, vol = vol!
Locatie: Brink & Keizerstraat
Tijdstip: 9.00-14.00 uur (plaatsing kleedjes v.a. 7.00 uur)
Entree: gratis
Meer info: www.deventeroranjevereniging.nl

Stadsbeiaardier speelt “oranje liedjes”

Toren Lebuinuskerk
Toren Lebuinuskerk

Stadsbeiaardier van Lochem Jan-Geert Heuvelman laat vanaf de toren van de Lebuinuskerk een uitgebreid repertoire liedjes op het carillon horen rondom het thema ‘Koningsdag’.
Locatie: Binnenstad Deventer
Tijdstip: 9.00-9.30 uur
Meer info: www.deventeroranjevereniging.nl

Koningsdag Colmschate
We vieren de verjaardag van Koning Willem-Alexander in Colmschate met een kleedjesmarkt en Oud Hollandse spelen op het evenemententerrein naast De Kuip, live muziek door De Deurbloazers Deventer en horeca bij De Kuip voor een lekker verfrissend drankje.
Locatie: Evenemententerrein De Kuip, Bloemendalsweg
Tijdstip: 10.00-14.00 uur
Entree: gratis
Meer info: www.de-kuip.nl

Koningsdag Diepenveen
Koningsdag start in Diepenveen traditioneel met een Aubade op het Oranjeplein voor ‘Hof van Salland’. Daarnaast zijn er de gehele dag optredens in het dorp, is er een kleedjesmarkt voor kinderen en vindt de langste en gezelligste braderie van Salland plaats met ruim 300 kramen.
Locatie: Dorp Diepenveen
Tijdstip: Gehele dag
Entree: gratis
Meer info: www.oranjecomitediepenveen.nl & www.braderiediepenveen.nl

Koningsdag Bathmen
In Bathmen vindt er tijdens Koningsdag een aubade plaats, daarnaast zijn er diverse kinderactiviteiten. Verder is er het traditionele vogelschieten, een kleedjesmarkt en braderie.
Locatie: Dorp Bathmen
Tijdstip: Gehele dag
Entree: gratis (let op! Voor sommige activiteiten vooraf aanmelden verplicht)
Meer info: www.oranjecommissiebathmen.nl

Koningsdag Buitenpost
Kom naar de Buitenpost Kleedjesmarkt voor jong en oud. Hier vind je oude én zelfgemaakte spulletjes. Naast de Kleedjesmarkt zijn ook onze Bar en Streekwinkel geopend. En natuurlijk kun je ook ons Blotevoetenpad lopen.
Locatie: Buitenpost, Rijksstraatweg 17a, Twello
Tijdstip: 10.00-16.00 uur
Entree: gratis
Meer info: www.bijbuitenpost.nl

Koningsdag in de Muziekkoepel

Koningsdag Worpplantsoen
Koningsdag Worpplantsoen

Op Koningsdag kun je in het Worpplantsoen weer heerlijk genieten van een fijn concert in Muziekkoepel Nering Bögel. Neem je picknickmand en kleedje mee voor een fijne middag vol live muziek in het plantsoen.
Programma:
13.00 uur - Face the Melon
14.15 uur - Mannen van Lood
15.30 uur - Forza Funk
Locatie: Worpplantsoen
Tijdstip: 13.00-17.00 uur
Entree: gratis
Meer info: www.muziekkoepelneringbogel.nl

Des Konings Fest

Des Konings Festival, het langstlopende Burgerfestival, wordt weer een hele fijne editie. Met rock, blues, roots, country en veel gezelligheid in de mooie binnentuin van Burgerweeshuis. Ook het schoolplein tegenover het Burgerweeshuis wordt bij het festival betrokken. Met een mooi terras voor een hapje en een drankje en lekker veel speelruimte voor de jongste festivalgangers.
13.00 – tuin open
13.30 – 14.15 uur Jenny Don’t and The Spurs
15.00 – 16.00 uur Nathan Kalish & his Derechos
16.45 – 17.45 uur Vandoliers
18.30 – 19.30 uur Barrence Whitfield and the Savages
20.15 – 21.00 uur Hilltop Howlers
Locatie: Burgerweeshuis
Tijdstip: 13.00-21.00 uur
Entree: gratis
Meer info: www.burgerweeshuis.nl

Deventer Koningsfestival

Vier Koningsdag in Deventer met het Koningsfestival op de Brink, het volledige programma is gratis toegankelijk. De Undercoversessies zijn al sinds jaar en dag populair in café de Hip maar op Koningsdag pakt de organisatie groter uit. Het programma begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer middernacht.
Programma:

Het lekkerste Koningsdag lekkers!

Naast de Oranje Jumbol van de Jumbo en de tompouces van de Hema en Albert Heijn is er nog veel meer Oranje-lekkers te krijgen in Deventer. Hierbij de lekkerste alternatieven:

Heerlijke huisgemaakte Oranjetompouces en Oranjeslof. Wees er heel vroeg bij, want ze zijn heel snel op!
Bakkerij Lentelink, Engestraat 2-4
www.banketbakkerijlentelink.nl

MEESterlijke Oranjetompouces, vers en ambachtelijk gemaakt.
Parkcafé Mees, Stationsstraat 2
www.meesdeventer.nl

Oranje Torentje van Maxima, lekker voor onderweg of om thuis van te genieten.
Mees City, Korte Bisschopstraat 6
www.meescity.nl

Feestelijk rood-wit-blauwe Dutch Cookie Macarons, mmmmh!
Jamin, Korte Bisschopstraat 39
www.jamin.nl

The kings suprise Een frisse cocktail met mango likeur, prosecco en spa rood!
Engel x Bengel, Brink 8
www.engelenbengel.nl

Ben je helemaal vies geworden van de schmink en het zweet tijdens de activiteiten op Koningsdag? Was je aan het einde van de dag weer lekker fris met de Oranje Fruitful Passion Zeep of een ander (rood, wit, of blauw?) zeepje van de Hoge Ramen!
Hoge Ramen, Grote Overstraat 48
www.hoge-ramen.nl