Muzikale Hanzestad Deventer

Zondag 18 juni vindt er een uitgebreid muziekconcert plaats in het Worpplantsoen, met de nodige intermezzo’s met aandacht voor de Hanze. De muzikale bijdragen komen deze middag uit de Hanzestad Deventer: De Deventer Hanzezangers, die dit jaar al weer 30 jaar bestaan, en de Hanzestadband.

De Deventer Hanzezangers

In 1990 tijdens de Internationale Hanzedagen in Deventer is het idee ontstaan om een koor op te richten dat de stad Deventer op de Internationale Hanzedagen extra zou kunnen promoten. In het jaar 1993 is het koor de Deventer Hanzezangers opgericht. Een van de oprichters was o.a. Günter Kropp, bij eenieder wel bekend als de Deventer Stadsomroeper en erelid van de Hanzezangers. Het koor bestaat op dit moment uit 20 zeer enthousiaste leden, 17 zangers en 3 muzikanten, die maar een doel hebben en dat is de mensen te vermaken. Het repertoire van de Deventer Hanzezangers bestaat uit gezellige Nederlandse, Duitse en Engelstalige nummers.

De Hanzestadband

De Hanzestadband is een bigband bestaande uit 21 enthousiaste muzikanten uit Deventer en omgeving. De band staat al vele jaren onder muzikale leiding van dirigent trompettist Arjan Stam. Op het repertoire staan bekende bigband classics van o.a. Count Basie, Frank Sinatra, Michael Bublé, Chaka Khan, Alain Clark, Ruben Hein en recentelijk Quincy Jones. De stijlen variëren van swing tot pop, blues en Latin.

Muzikale Hanzestad Deventer
Datum: Zondag 18 juni
Tijdstip: 13:30-17:00 uur
Locatie: Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen
Entree: gratis
Website voor meer informatie: www.muziekkoepelneringbogel.nl