Kleur de Hanze

Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vond in alle negen Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats: een spectaculair lichtevent met een bijzondere interactie tussen mens en gebouw.

In elke Hanzestad waren 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook konden inkleuren en uploaden. Vervolgens werden er in Deventer zowel op de Waag als op het Stadhuis 150 kleurplaten geprojecteerd. Dus iedereen die meedeed, maakte kans een Hanzepand in te kleuren! Hoe bijzonder is dat?! Kleur de Hanze was dé grote afsluiting van het bijzondere Hanzejaar! Met dit evenement sloten we het Hanzejaar spectaculair af en vierden we met de hele stad wat een mooi jaar we achter de rug hebben.

In Deventer waren er twee deelnemende panden waarmee we een deel van ons Hanze-erfgoed letterlijk in het licht hebben gezet: het oude gedeelte van Het Stadhuis en De Waag.

Foto's: Bart Ros

Hanze Ramenroute in de binnenstad
Ook was er, in samenwerking met The Big Draw Nederland en SDBM, speciaal voor het Hanzejaar een ramenroute in de Deventer binnenstad! Meer dan 50 ondernemers kregen een prachtige versierde etalageruit. Lokale tekenkunstenaars, maar ook landelijk bekende kunstenaars lieten zich inspireren door de Hanze.