IJsselbiënnale 2023

De IJsselbiënnale is een prikkelende kunstmanifestatie langs de IJssel met een internationale buitententoonstelling en een uitgebreid cultureel programma.

In de buitententoonstelling presenteren we ongeveer 30 tijdelijke, monumentale kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland op bijzondere plekken in het landschap. De Nevengeul biedt tal van tentoonstellingen, optredens en andere activiteiten. De fietsroute van ruim 100 kilometer voert je mee langs alle kunstwerken en activiteiten: een ontdekkingstocht door het landschap van de mooiste rivier van ons land.

Klimaatverandering

De IJsselbiënnale zoomt in op de verhouding tussen mens en landschap en gaat over de impact van klimaatverandering op ons landschap. De kunst biedt een verrassende, prikkelende, poëtische en soms activistische kijk op misschien wel het meest actuele maatschappelijke thema van dit moment. Onder de titel ‘Grondtonen’ ligt in 2023 de focus op het aspect aarde / bodem / grond.

Hanzekunstwerken ‘(ON)ZICHTBAAR’

Het jaar 2023 is uitgeroepen tot Hanzejaar. In Deventer is hiervoor een programma opgezet met als thema: ‘In Deventer wordt de toekomst vormgegeven vanuit de rijke Hanzehistorie’. Met het project ‘(ON)ZICHTBAAR, netwerken in oude en nieuwe Hanze’ vertellen we door middel van twee spraakmakende nieuwe, tijdelijke kunstwerken en de verbinding met een bestaand kunstwerk in de openbare ruimte het verhaal van de zichtbare en onzichtbare netwerken door de geschiedenis heen. Ze verbinden betekenisvolle, historische locaties in onze stad met hedendaagse dynamiek.

Dus stap op de fiets, dompel je onder, laat je verrassen en beleef de IJsselbiënnale met al je zintuigen!

IJsselbiënnale 2023
Data: 17 juni t/m 17 september

Meer informatie over de kunstwerken, routes en het culturele programma: www.ijsselbiennale.nl