Hanzestadswandeling met gids

Maak kennis met de Hanze en het erfgoed van Deventer middels een boeiende stadswandeling. De VVV Deventer verzorgt samen met het Gilde dagelijks rondleidingen met deskundige gidsen. Liever met je eigen groep op pad? Reserveer dan een privérondleiding met een gids door de stad.

Laat je verwonderen tijdens een rondleiding door het oude handelshart van de stad. Deze rondleiding brengt je terug naar de oude Hanzetijd. De Bergkerk, prachtige koopmanspanden, een middeleeuws stratenpatroon en stadsplein de Brink met het Waaggebouw. De Brink is al eeuwenlang dé ontmoetingsplek van Deventer met de markt en gezellige horeca. Hier is ook de authentieke Deventer Koekwinkel waar je na afloop echt even langs moet om de koek te proeven waar Deventer al zes eeuwen om bekend staat. Daarnaast brengt de gids een bezoek aan stadsplein het Grote Kerkhof met het Stadhuis, de Lebuinuskerk en het oudste steden woonhuis van Nederland.

Elke dag, van maandag t/m zondag organiseert de VVV Deventer in samenwerking met het Gilde Deventer voor alle individuele bezoekers en toeristen een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen.

Hanzestadswandeling met gids
Periode: 1 april t/m 31 december
Data: dagelijks, maandag t/m zondag
Aanvang: 13.30 uur en op zaterdag ook om 11:00 uur
Lengte rondleiding: circa 1,5 uur
Prijs: € 6,00 per persoon Startlocatie: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)
Aanmelden voor deelname: of T 0570-710120

Op pad met een privégids
Data: je kunt een gids reserveren voor iedere gewenste dag en tijd
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 94,50 per gids
Maximaal 20 personen per gids
Ook mogelijk in het Engels en Duits
Reserveren via: of T 0570-745631

Hanzejaar

Onze stadsgidsen wisten natuurlijk al ontzettend veel over de Hanze. In kader van het Hanzejaar volgen de stadsgidsen dit jaar extra bijscholing door middel van lezingen en een bezoek aan de bakermat van de Hanze: de stad Lübeck in Duitsland.