Hanze Havendag

Een speciale Havendag in de jachthaven aan rivier de IJssel in Deventer, waar allerlei nautische activiteiten plaats vinden voor jong en oud.

Zonder rivier de IJssel was Deventer nooit een Hanzestad geworden: de handel over water was vervoersmiddel nummer één voor handelaren. Ook nu wordt de rivier nog gebruikt voor vervoer van goederen, maar de rivier is minstens zo belangrijk voor een dagje uit in en om het water. Tijdens de Hanze Havendag maak je kennis met alle activiteiten op en nabij het water in Deventer.

Activiteiten van jong tot oud

Tijdens de Hanze Havendag vinden er diverse roei-, vaar- en zeil clinics en -demonstraties plaats van de reddingsbrigade, duikvereniging en RC modelboten. Het is mogelijk om diverse schepen te bezoeken. Ook zijn er vaartochtjes, waarbij er verhalen over de Hanze worden verteld. Deze dag is er een speciale veerpont verbinding tussen de Worp en de jachthaven.

Flyboard Team Nederland

Fyboard Team Nederland brengt een uitgebreid bezoek aan de Hanze Havendag, met maar liefst 3 waanzinnige shows en de gehele dag door clinics om het flyboarden zelf te ervaren.

Hanze Havendag
Datum: Zaterdag 27 mei Jachthaven Deventer, Rembrandtkade 195 Parkeren: Melksterweide (navigatie: Bolwerksweg 1), vervolgens met veerpont naar Jachthaven Deventer www.havendeventer.nl