Hanze Havendag

Een wel heel speciale Havendag op 27 mei tussen 10:00-17:00 uur in de jachthaven aan rivier de IJssel in Deventer, waar allerlei nautische activiteiten plaats vinden voor jong en oud.

Zonder rivier de IJssel was Deventer nooit een Hanzestad geworden: de handel over water was vervoersmiddel nummer één voor handelaren. Ook nu wordt de rivier nog gebruikt voor vervoer van goederen, maar de rivier is minstens zo belangrijk voor een dagje uit in en om het water. Tijdens de Hanze Havendag maak je kennis met alle activiteiten op en nabij het water in Deventer.

Activiteiten van jong tot oud

Tijdens de Hanze Havendag vinden er diverse roei-, vaar- en zeil clinics en -demonstraties plaats van de reddingsbrigade, duikvereniging en RC modelboten. Het is mogelijk om diverse schepen te bezoeken. Ook zijn er vaartochtjes, waarbij er verhalen over de Hanze worden verteld. Deze dag is er een speciale veerpont verbinding tussen de Worp en de jachthaven.

Flyboard Team Nederland

Fyboard Team Nederland brengt een uitgebreid bezoek aan de Hanze Havendag, met maar liefst 3 waanzinnige shows en de gehele dag door clinics om het flyboarden zelf te ervaren.

Programma

Show Fly Board Team Nederland - 12:00 / 14:00 / 16:00 uur
Entree: gratis, locatie: voor terras BASS
Clinic Flyeboarden Entree: € 50,-, inschrijven:
Clinics Sloeproeien door sloeproeivereniging Daventre Portu Roeiclinics en uitleven in de roeibak en roeitrainers met Roeivereniging Daventria
Presentaties RC Modelboten door Modelbotenvereniging Atlantis
Duikdemonstraties door Duikvereniging Albacare uit Zutphen
Suppen met mega sups voor 8 kinderen of 6 volwassenen met Sup Zutphen
Openstelling Patrouilleschepen van Rijkswaterstaat en KLPD (Korps Landelijke Politiedienst)
Presentatie Reddingsbrigade en uitleg over activiteiten van de Deventer Reddingsbrigade
Rondvaarten op de IJssel met de Hanvensloep Deventer en de Lady Grace van Max & Nathalie
Zeilclinics voor jong en oud door ZMCD Zeilen
Openstelling Duik- en bergingsvaartuig RV 29 door het Geniemuseum
Openstelling schepen de Clasina en Beluga, zeilen met zeilvletten en activiteiten op het droge van zowel de landtak als de zeeverkenners van Scoutingverenigingen De Vundelaar Twello en de Steyngroep uit Diepenveen
Meerijden/-varen met een DUKW amfibievoertuig van de Amerikaanse troepen

Parkeren?
Tip: Parkeer op de Melksterweide, Bolwerksweg 1. Vervolgens kun je met een nostalgische pendelboot van Rederij Thuishaven naar de Hanze Havendag in de Jachthaven. Een mooie tocht waarbij het verhaal van de Hanze verteld wordt door Deventer stadsgidsen.
Retourticket: € 5,- p.p. en kinderen tot 10 jr. gratis.

Hanze Havendag
Datum: zaterdag 27 mei
Tijdstip: 10:00-17:00 uur
Locatie: Jachthaven Deventer, Rembrandtkade 195↵