#Fun

#FuN is een internationale samenwerking met partners uit Slovenië en Tsjechië. Tijdens een programma van 18 maanden zullen jongeren uit Europa de kans krijgen zich uit te spreken met een theatraal manifest.

Het doel van #FuN is het signaleren en agenderen van thema’s die voor jongeren belangrijk zijn en niet of onvoldoende gezien worden in de samenleving vanuit de context van jongeren.

Thema's

Door middel van (cross-over) theater willen we jongeren in staat stellen om zich uit te spreken over deze thema’s. Daarbij zoekt #FuN niet alleen naar klassieke theatrale vormen maar wil het, mede ingegeven door twee jaar corona, socialmedia platforms gaan inzetten om hun stem, hun (theatrale) manifest te verspreiden aan een zo’n breed mogelijk publiek. Thema’s die door de jongeren de afgelopen twee jaar zijn aangedragen waren de digitalisering, klimaatverandering, kansen(on)gelijkheid, diversiteit en inclusie.

Wat gaan we doen?

De samenwerking leidt tot drie theatrale manifesten rondom de thema’s klimaatverandering (Nederland), Inclusie (Tsjechië) en Gender (Slovenië). Deze manifesten worden alle drie in de de samenwerkende landen getoond. Daarnaast zullen er twee coproducties worden gerealiseerd met deelnemers uit de drie landen, zal een documentaire worden gemaakt van het gehele traject en een digitaal handboek worden ontwikkeld hoe ook op andere plekken in Europa jongeren kunnen komen tot (theatrale) manifesten.

Het programma wordt financieel mede gesteund door de Europese Unie vanuit het Creative Europe programma.

#Fun
Periode: Donderdag 19 t/m vrijdag 27 oktober Locatie: Theaterschip Deventer Meer informatie en programma: www.theaterschip.nl