Expeditie Hanze

Het jaar 2023 is een ode aan de Hanze. Vanaf april biedt erfgoedorganisatie Deventer Verhaal, samen met erfgoedpartners in de stad, leerlingen van het basis- en het voorgezet onderwijs dé ultieme mogelijkheid om zich onder te dompelen in de tijd van de Hanze.

Tijdens de Expeditie Hanze maken leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs vanuit de Oude Mariakerk kennis met het rijke Hanzeverleden van Deventer. Na bezoek aan de Hanze Experience, ontdekken de leerlingen dat de Hanzetijd in Deventer nog altijd voelbaar is. Met (inter)actieve opdrachten gaan ze zelf aan de slag en komt de Hanzetijd weer tot leven. De educatieprogramma’s zijn binnenkort online te reserveren www.deventerverhaal.nl

Expeditie Hanze is een samenwerkingsproject van Deventer Verhaal met Archeologie Deventer, Athenaeumbibliotheek, Geert Groote Huis, Lebuinuskerk en Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel. Het programma is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Mondriaan Fonds, Annie Doeksen Fonds, VSBfonds en Nutfonds.