Expeditie Hanze

Het jaar 2023 is een ode aan de Hanze. Samen met erfgoedpartners in de stad biedt erfgoedorganisatie Deventer Verhaal leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs dé ultieme mogelijkheid om zich onder te dompelen in de tijd van de Hanze.

Tijdens de Expeditie Hanze maken leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs vanuit de Oude Mariakerk kennis met het rijke Hanzeverleden van Deventer. Na een bezoek aan de Hanze Experience ontdekken de leerlingen dat de middeleeuwen in Deventer nog altijd voelbaar zijn. Met (inter)actieve opdrachten gaan ze zelf aan de slag en komt de Hanzetijd weer tot leven. De educatieprogramma’s zijn nu online te reserveren.[www.deventerverhaal.nl]

Stap met je klas de middeleeuwen binnen!

Om 09:30 uur starten leerlingen met een virtuele experience in de Oude Mariakerk. Met projecties op de muren van de kerk en muziek wordt de Hanzetijd op poëtische wijze tot leven gebracht. Vervolgens gaan de leerlingen met een museumdocent op een interactieve rondleiding door de stad, waarbij ze een aantal opdrachten uitvoeren. Geïnspireerd door de virtuele experience en de rondleiding, ontwikkelen ze tenslotte in het makerslab in de openbare bibliotheek zelf een ontwerp voor een Hanzelogo. Het mooiste ontwerp wordt gelaserd in hout en tentoongesteld. Tegen lunchtijd zijn de leerlingen weer op school.

Informatie:
Duur van het programma: ongeveer 2 uur
Begeleiding: verplicht 1 volwassene vanuit school per 15 leerlingen

Meer dan 30 leerlingen of met meerdere klassen op een dag komen?
Neem dan contact op met het educatieteam via

Kosten: € 5,00 per leerling

Expeditie Hanze is een samenwerkingsproject van Deventer Verhaal met Archeologie Deventer, Athenaeumbibliotheek, Geert Groote Huis, Lebuinuskerk en Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel. Het programma is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Mondriaan Fonds, Annie Doeksen Fonds, VSBfonds en Nutfonds.