Cycle4GlobalGoals

Cycle4GlobalGoals staat voor verbinding tussen mensen en steden op een sportieve, maar vooral duurzame manier en wil hiermee meer aandacht vestigen op lokale projecten in het kader van de Sustainable Development Goals.

We leggen symbolisch verbinding tussen de vele Hanzesteden door van Oost- naar West-Europa te fietsen. We doorkruisen hierbij 10 Europese landen, beginnend in Roemenië en eindigend in Nederland.

Aanpak

Cycle4GlobalGoals start in Sibiu (Roemenië) op dinsdag 23 mei 2023 en eindigt in Deventer op donderdag 6 juli 2023. Een fietstocht van 3500 kilometers. Fietsers uit alle windstreken zijn welkom om met ons (voor een deel) mee te fietsen.

Het doel is ook om Oost- en West-Europa nog meer met elkaar te verbinden. De verbinding wordt nog symbolischer door de langdurige samenwerking van Sibiu en Deventer, welke steden het begin en eindpunt zijn van deze reis. Tevens vormen de rivieren van oudsher een van de grootste verbindingsroute, waaraan ook de Hanzesteden hun oorsprong vinden. Wij volgen op onze weg de Donau, de Rijn en de Ijssel.

Planning

Vanaf 28 juni t/m 6 juli 2023 fietsen wij langs 19 Hanzesteden in Duitsland en Nederland. Op 6 juli bezoeken wij onder meer ook enkele projecten van de IJsselbiënnale.

Doe jij mee?

Voor meer info, bezoek onze website www.cycle4globalgoals.eu

Realisatie

Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met lokale organisaties, ngo's, bedrijven en ondernemers, om nog meer bewustzijn en actie te creëren voor duurzame ontwikkeling. Organisatoren Adina en Wouter Janssen zijn twee gepassioneerde fietsers uit Roemenië (Sibiu) en Nederland (Deventer).