Hanze & Sustainable Development Goals

Tijdens deze inspirerende bijeenkomst op woensdag 5 april 2023 om 16:00 uur wordt er verteld over de link tussen de Hanze en de Sustainable Development Goals.

Al in de middeleeuwen werkten Deventer ondernemers dankzij het Hanzeverbond grensoverschrijdend samen. Als lid van de Hanze, een samenwerkingsverband van handelssteden in Europa, speelde Deventer een belangrijke rol in de handel en economie van Europa. En dat is vandaag de dag nog steeds! De Sustainable Development Goals (SDG’s) bieden kansen voor o.a ondernemers om bij te dragen aan een duurzame en betere wereld. We praten je bij over de Hanzewaarden uit het verleden, heden en toekomst. We maken de brug naar de waarden die belangrijk zijn anno nu, de Sustainable Development Goals (SDG’s).

De wereld duurzamer maken kunnen we niet aan anderen overlaten, we moeten er zelf mee aan de slag. In onze eigen stad, onze eigen omgeving en binnen onze eigen organisaties!

Clemens Hogenstijn, een expert op het gebied van de Hanze, neemt ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van deze belangrijke handelsorganisatie uit de middeleeuwen en geeft ons inzicht in de handelspraktijken en economische ontwikkeling van Europa. Mis deze geweldige kans niet om meer te leren over de rijke geschiedenis van Deventer en hoe essentieel onze stad was voor de economie van Nederland en Europa. Clemens Hogenstijn is een gerenommeerd expert op het gebied van de Hanze en een gepassioneerde historicus die al meer dan 35 jaar actief is in het ontsluiten van de geschiedenis van Deventer en Overijssel.

Frank Nijhof praat ons bij over de Sustainable Development Goals, de 17 duurzame doelen om de wereld een betere plek te maken. SDG-Voices zijn jong talent met kennis van SDG’s die vanuit SDG Nederland alles kunnen vertellen over SDG’s op bijeenkomsten of events, geven workshops of kunnen podcasts opnemen voor wereldverbeteraars. Ook zullen we vertellen hoe het Ondernemershuis ondernemers kan ondersteunen die willen bijdragen aan de SDG’s.

Inspiratiesessie:
Hanze & Sustainable Development Goals
Datum: Woensdag 5 april 2023
Tijdstip: 16:00-18:00 uur
Locatie: Ondernemershuis Deventer, Zutphenseweg 6
Entree: gratis Aanmelden:
Website: www.ondernemershuis-deventer.nl