De Hanzereis van Berend Bergenvaarder

Door de ogen van Berend Bergenvaarder zien we de wereld van de Hanze en begrijpen we meer over het leven in die tijd. Kinderen worden tijdens de voorstelling in een gesprek uitgedaagd om mee te denken over de verschillen tussen toen en nu.

Voorleesvoorstelling over het boek 'De Hanzereis van Berend Bergenvaarder'. Marije van der Sande van TAMTAM Objectentheater leest fragmenten voor uit het spannende verhaal over de jonge Berend die vanuit Deventer met een Koggeschip naar Bergen in Noorwegen reist. De voorstelling wordt aangekleed met geprojecteerde tekeningen uit het boek, begeleid door GĂ©rard Schiphorst met live gespeelde middeleeuwse muziek.

Data voorstellingen

De voorstelling wordt gegeven op diverse scholen in Deventer, zij kunnen zich hiervoor inschrijven. De voorstelling is ook individueel te bekijken in de Drie Haringen tijdens de Open Monumentendag. Voor meer info/reserveren klik hier.

Luisterboek

Van het boek 'De Hanzereis van Berend Bergenvaarder' wordt tevens een luistereditie gemaakt welke digitaal beschikbaar komt.

Klik hier voor meer informatie.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door De Gemeente Deventer, Kunstcircuit, De Deventer Cultuur Club, Fonds Wesselings van Bremen, Stichting Erven Witteveen en het Jeanette Hollaar Fonds.