Hanzejaar 2023

Deventer vierde het Hanzejaar!

Een feestelijk 2023 bomvol activiteiten en evenementen.

Hanzejaar Deventer groot succes!

Hanzejaar Deventer groot succes!

Meer dan 180 georganiseerde evenementen en activiteiten, 60 betrokken organisaties, 187 publicaties in de pers, 2,8 miljoen bereikte personen op social media en ruim 37.000 bezoekers Hanze Experience; het Hanzejaar Deventer was een groot succes!
Over het Hanzejaar 2023

Over het Hanzejaar 2023

Het jaar 2023 was een feestelijk jaar! In 2023 vond het Hanzejaar plaats met een bomvol programma als ode aan de Hanze, van serieus tot uitbundig en van cultureel tot economisch.
Wat is de Hanze eigenlijk?

Wat is de Hanze eigenlijk?

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden de Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Ook benieuwd hoe dat kwam?
Programma Deventer

Programma Deventer

Deventer en de acht andere Hanzesteden zetten tijdens het Hanzejaar van 1 april t/m 31 december 2023 een uitgebreid programma neer, van feestelijk tot educatief, van cultureel tot economisch. Kom je ook?
Agenda

Agenda

Bekijk hier de agenda van het Hanzejaar en zie wat er van dag tot dag te doen is in Deventer.
Programmakrant

Programmakrant

Benieuwd wat er allemaal te doen is in het Hanzejaar de komende maanden? Download en lees hier de programmakrant van het Hanzejaar 2023.
Meer informatie

Meer informatie

Wil je graag meer informatie? Bekijk hier de contactgegevens van de organisatie van het Hanzejaar 2023 en download de toolkit met PR materiaal.
What the Hanze Aftermovie
play video

Hanzejaar Deventer 2023

Het jaar 2023 was een feestelijk jaar! In 2023 vond het Hanzejaar plaats met een bomvol programma als ode aan de Hanze, van serieus tot uitbundig en van jong tot oud.

Bekijk de nieuwe krant

Tijdens het Hanzejaar 2023 staan de Hanzesteden in Oost-Nederland van 1 april t/m 31 december 2023 in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed.

Hanzevlogger
play video