Hanzejaar 2023

Deventer viert in 2023 het Hanzejaar!

Een feestelijk jaar bomvol activiteiten en evenementen. Vier jij het mee?

Over het Hanzejaar 2023

Over het Hanzejaar 2023

Het jaar 2023 wordt een feestelijk jaar! In 2023 vindt het Hanzejaar plaats met een bomvol programma als ode aan de Hanze. Tijdens het Hanzejaar staan de negen Hanzesteden in Oost-Nederland een jaar lang in het teken van het Hanze-gedachtengoed met een uiteenlopend programma, van serieus tot uitbundig en van cultureel tot economisch.
Wat is de Hanze eigenlijk?

Wat is de Hanze eigenlijk?

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden de Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Eén van de oorzaken: het krachtige Hanzenetwerk.
Programma Deventer

Programma Deventer

Het jaar 2023 wordt een feestelijk jaar! Tijdens het Hanzejaar staan Deventer en de acht andere Hanzesteden in Oost-Nederland van 1 april t/m 31 december 2023 in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed. Het programma varieert van feestelijk tot educatief en van cultureel tot economisch. Het programma in Deventer focust zich op de Hanzestad van vandaag, als vernieuwende en eigenwijze stad!
Meedoen met het Hanzejaar

Meedoen met het Hanzejaar

Samen maken en vieren we het Hanzejaar! Doe jij ook mee? Hier vind je het formulier om je idee voor het Hanzejaar 2023 in Deventer aan te melden. Het is niet meer mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen, maar aanmelden voor opname in de marketingkalender kan nog steeds.
Meer informatie

Meer informatie

Wil je graag meer informatie? Bekijk hier de contactgegevens van de organisatie van het Hanzejaar 2023 en download de toolkit met PR materiaal.