Hanzejaar 2023

Deventer viert in 2023 het Hanzejaar!

Een feestelijk jaar bomvol activiteiten en evenementen. Doe jij ook mee?

Over het Hanzejaar 2023

Over het Hanzejaar 2023

Het jaar 2023 wordt een feestelijk jaar! In 2023 vindt het Hanzejaar plaats met een bomvol programma als ode aan de Hanze. Tijdens het Hanzejaar staan de negen Hanzesteden in Oost-Nederland een jaar lang in het teken van het Hanze-gedachtengoed met een uiteenlopend programma, van serieus tot uitbundig en van cultureel tot economisch.
Wat is de Hanze eigenlijk?

Wat is de Hanze eigenlijk?

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden de Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Eén van de oorzaken: het krachtige Hanzenetwerk.
Programma opzet Deventer

Programma opzet Deventer

Tijdens het Hanzejaar 2023 laten we zien dat Deventer een moderne Hanzestad is. Onze stad is in transitie en staat voor een aantal belangrijke economische en maatschappelijke opgaves. Het Hanzejaar is dan ook hét startschot voor het bekender maken van Deventer als Hanzestad 2.0!
Meedoen met het Hanzejaar

Meedoen met het Hanzejaar

Samen maken en vieren we het Hanzejaar! Doe jij ook mee? Hier vind je het formulier om je idee voor het Hanzejaar 2023 in Deventer aan te melden.
Meer informatie

Meer informatie

Wil je graag meer informatie? Bekijk hier de contactgegevens van de organisatie van het Hanzejaar 2023 en download de toolkit met PR materiaal.