Deventer Op Stelten

Elk jaar is Deventer één groot theater met meer dan 130 nationale en internationale topvoorstellingen uit heel Europa. ‘Deventer Op Stelten’ is het grootste theaterfestival van Oost-Nederland en uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater.

Deventer Op Stelten: het grootste theaterfestival in het Oosten van Nederland

Tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad één groot theater met in totaal ruim 130 nationale en internationale topvoorstellingen op 15 locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer.

Van vrijdagavond 12 t/m zondagmiddag 14 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland.

De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl

27 edities buitentheater

‘Deventer Op Stelten’ is een compositie van nationaal en internationaal buitentheater in de historische en natuurlijke omgeving van Deventer. De eerste editie van het festival vond plaats in 1997. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater.
Bestond het programma van Deventer Op Stelten in de beginjaren nog voornamelijk uit theater op stelten. De jaren erna breidde zich dit uit naar aanbod in buitentheater, beeldende kunst, performances, circustheater en dans.

Relaxen op de Worp

Even een break nodig van het buitentheater? Van 12 t/m 14 juli tovert poppodium het Burgerweeshuis het Worpplantsoen om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, lekker eten, drinken en vintage kermisattracties in een mooi decor. Hoogtevrees is het muziekfestival waar je in een relaxte sfeer kunt genieten en kennismaken met bijzondere muziek.

Poolshoogte in het Havenkwartier

Tijdens Poolshoogte presenteert het Theaterschip in samenwerking met Deventer Op Stelten performances van jonge podiumkunstenaars. Het werk dat je kan verwachten is gericht op een jong publiek en is brutaal, rauw, soms experimenteel en maatschappelijk geëngageerd. "Hier staan de spelers van de toekomst. Over 5 jaar zijn zij de grote sterren van het festival.” AldusAdrie van Essen, artistiek leider Events dEVENTer/ Deventer Op Stelten. Het aanbod is rijk dit jaar!

‘Deventer Op Stelten’ is jaarlijks in juli en wordt beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. Het festival wordt georganiseerd door het Evenementenbureau dEVENTer onder artistieke leiding van Adrie van Essen en is mede mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Fonds Podiumkunsten, sponsoren Grolsch, Witteveen+Bos, Topicus, Centrumgarage, Indito, Drukwerkdeal, Jb Bussink, NV Bergkwartier, Wolters bv, bijdragen van horeca, SDBM en alle sponsoren van Deventer Evenementenstad.

Publieksinformatie:
VVV Deventer
Brink 89 (Penninckshuis)
T 0570-710120
www.deventeropstelten.nl