Deventer Boekenmarkt

In de historische binnenstad en langs de IJsselkade van boekenstad Deventer vindt jaarlijks het nationaal bekende evenement de 'Deventer Boekenmarkt' plaats. Met meer dan 850 boekenkramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa.

De Deventer Boekenmarkt wordt in 2021 voor de 2e keer geannuleerd vanwege COVID-19.

Informatie over voorgaande jaren: Ruim 6 kilometer boekenmarkt, met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit geheel Nederland. Het aanbod in de kramen varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. De Deventer Boekenmarkt wordt jaarlijks bezocht door meer dan 100.000 bezoekers en interesseert een breed publiek voor het antiquarische- en tweedehands boek.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van augustus. De markt begint officieel om 9.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

De meest fanatieke boekfanaten zijn om 7:00 uur al in de stad te vinden, op zoek naar een grote schat!

Naast de kramen gevuld met boeken is er een pro­gramma met theateracts, muziek, kunst en speciale exposities.

De toegang is gratis. Meer info: www.deventerboekenmarkt.nl

Het Tuinfeest

Het Tuinfeest
Het Tuinfeest

Op de vooravond van de Boekenmarkt, in 2021 op zaterdagavond 31 juli, vindt het jaarlijkse poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Meer dan 30 dichters dragen tijdens dit intieme festival voor uit eigen werk in het bijzondere decor van de middeleeuwse kloostertuinen van het Noordenbergkwartier.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.