Deventer Boekenmarkt

In de historische binnenstad en langs de IJsselkade van boekenstad Deventer vindt jaarlijks het nationaal bekende evenement de 'Deventer Boekenmarkt' plaats. Met meer dan 850 boekenkramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De Deventer Boekenmarkt vindt in 2024 plaats op zondag 4 augustus.

Ruim 6 kilometer boekenmarkt, met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit geheel Nederland. Het aanbod in de kramen varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. De Deventer Boekenmarkt wordt jaarlijks bezocht door meer dan 100.000 bezoekers en interesseert een breed publiek voor het antiquarische- en tweedehands boek.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van augustus. De markt begint officieel om 9.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

De meest fanatieke boekfanaten zijn om 7:00 uur al in de stad te vinden, op zoek naar een grote schat!

Naast de kramen gevuld met boeken is er een pro­gramma met theateracts, muziek, kunst en speciale exposities.

De toegang is gratis. Meer info: www.deventerboekenmarkt.nl

Woordwaarde Festival

Van donderdag 1 t/m zondag 4 augustus staat Deventer helemaal in het teken van taal, literatuur en poëzie. Deventer Woordwaarde Festival is een aanvullende activiteit op de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt. Diverse culturele organisaties, zoals de Bibliotheek, MIMIK, Burgerweeshuis, Athenaeumbibliotheek, Deventer Verhaal, Kunstcircuit en de Nieuwe Oost, creëren een uitgebreid en interessant programma. Het programma is te vinden op de website van de Deventer Boekenmarkt.