In het Huis van...

Overnachten in huizen met een verhaal

Onder de naam: 'In het huis van …' worden een aantal bijzondere accommodaties rondom Deventer verhuurd. Van een B&B voor twee personen tot een monumentaal jachthuis voor 10 personen. Bij In het huis van … beleef je de plek alsof je een markante bewoner van vroeger bent.

Begeef je op een bijzondere locatie als een bewoner van vroeger. In de naam, in de inrichting, in het verhaal. Je bent even Abraham Capadose, Jo daggert of Teunis Ten Velde.

In het Huis van Henne v/d Enne

Af en toe hoor je een blatend schaap of zie je een passerende fietser. En net als in de jaren ’50, toen Henne hier nog als tuindersvrouw woonde, is een auto hier een bijzonderheid. Het huis van Henne vd Enne bevindt zich in het voorhuis van onze, voormalige, tuindersboerderij. De eigen ingang komt uit in het oude keukentje dat gelijk al de sfeer van de jaren ’50 uitstraalt. Het granieten aanrecht, de oude houtkachel en de formica tafel.

Deze sfeer vind je ook terug in de ruime zit/slaapkamer. Uiteraard wel met een modern bed welke wij op verzoek kunnen opmaken als tweepersoonsbed dan wel als twee eenpersoons bedden. In de zit/slaapkamer kun je bijkomen van de wandeling, het stadsbezoek, een fietstocht of je geniet gewoon van de rust van het voormalige tuindersgebied. Natuurlijk heeft de B&B een eigen toilet en douche. Er is WiFi beschikbaar en je kunt op je kamer tv kijken. Ook hebben we twee fietsen voor onze gasten beschikbaar. Het ontbijt wordt gemaakt door Andrea en Rob. Dat betekent Limburgs bourgondisch gecombineerd met zo veel mogelijk Sallandse producten. Lekker, gezond, ruim en met heel veel liefde gemaakt!

In het Huis van Abraham Capadose

Aan de Oostermaatsdijk 12 en 12a tussen Bathmen en Okkenbroek liggen twee monumentale Jachthuizen. Ze vormen het hart van landgoed het Oostermaat, het grootste aaneengesloten bosgebied nabij Deventer. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, luisteren of vertellen. Je zit midden ruim 100 jaar geschiedenis. En dat met de oude hanzestad Deventer dichtbij.
Het huis van Abraham Capadose is het bezit van landgoedeigenaar IJssellandschap en wordt verhuurd door ons, Andrea en Rob van In het huis van... Wij hebben het huis ingericht met liefde voor de plek en met het verhaal van de vroegere bewoners.
Abraham Capadose was rond 1900 president-commissaris van koninklijke olie, het huidige Shell. Hij kocht een groot deel van het landgoed als jachtgebied. In 1907 liet hij twee jachthuizen bouwen. Het grote jagershuis gebruikte hij voor zichzelf en zijn gasten wanneer hij op het Oostermaat verbleef om te jagen.

Van alle gemakken voorzien
Het huis is in de loop der jaren uitgebreid en van alle gemakken voorzien. Centrale verwarming, twee houtkachels, twee badkamers, vijf slaapkamers en een grote bostuin garanderen een aangenaam verblijf. In het huis kunnen 10 personen verblijven. Wie meer ruimte nodig heeft kan het nabijgelegen Huis van Teunis ten Velde erbij huren en zo met 16 personen een bijzonder verblijf tegemoet zien.

In het huis van Teunis ten Velde

Tussen Bathmen en Okkenbroek ligt het monumentale jachtopzichtershuis van Teunis ten Velde. Hij was begin vorige eeuw de eerste jachtopzichter van landgoed het Oostermaat, het grootste aaneengesloten bosgebied nabij Deventer. Het huis is het kleinste van twee jachthuizen die op een afstand van ongeveer 15 meter van elkaar staan op een erf van ruim 5000 m2. Het huis van Teunis ten Velde verkeert nog grotendeels in oorspronkelijke staat. Geheel van hout en verwarmd door één centraal geplaatste houtkachel.

Je waant je honderd jaar terug in de tijd!

Wij hebben gezorgd dat de hele inrichting de geschiedenis van het huis ademt. Het Huis van Teunis ten Velde heeft twee slaapkamers. Beide slaapkamers hebben een tweepersoons bed (in een kamer op een entresol) en een eenpersoonsbed. In het huis kunnen zo 6 gasten verblijven. Het huis is op deze manier echter ook voor 2 of 4 gasten erg gezellig. Uitermate geschikt om even te aarden en gewoon even bezig te zijn met de belangrijke zaken in het leven; warmte, lekker eten en genieten van de rust.

Hotel In het huis van Deventer

Spreken bovenstaande vakantiehuizen jou aan? Kijk dan even op de website. We beschikken bovendien ook nog over een zeer bijzonder hotel in het centrum van Deventer!

Contactinformatie

In het Huis van...
Ennestraat 35
7439AH Steenenkamer

Voorzieningen

Toegankelijkheid

 • Bruikbaar toilet

Ligging

 • Aan het water
 • Bij het bos
 • Buiten het centrum
 • Landelijk gelegen

Faciliteiten

 • Bungalow
 • Chalet
 • Wasmachine

Faciliteiten bed & breakfast

 • Parkeerplaats aanwezig

Voorzieningen bungalow

 • Bad
 • Bedlinnen aanwezig
 • Wasmachine

Wifi

 • Gratis Wifi

Voorzieningen B&B kamer

 • Bad
 • Keuken
 • Koffie/Thee faciliteiten
 • Televisie
 • Terras