Hotel In het Huis van ... Deventer

Uniek overnachten omgeven door kunst

In Hotel In Het Huis van Deventer is niets standaard. Alle city lofts zijn uniek en eigen, waardoor je direct voelt dat je niet ‘lost in translation’ bent in het zoveelste hotel aan dat anonieme plein, of langs die onpersoonlijke snelweg. Nee, want jij verblijft in Deventer!

Hotel in het Huis van Deventer heeft acht city-lofts. Dit zijn ruime hotelkamers waar je kunt overnachten met 2 tot 6 personen. Je kunt ook met maximaal 10 personen een hele verdieping afhuren, waardoor een overnachting met familie of vrienden mogelijk wordt gemaakt. Je hebt dan zelfs je eigen ingang en eigen woonkeuken.

JE EIGEN KAMER

Overal klinkt Deventer door. Wat denk je van een kamer met een reuze versie van de Auronde, het succesbed van het Deventer bedrijf Auping. Of een Cabin in the woods, je volledige badkamer uitgevoerd in het groen alsof de stadstuin je kamer is binnengekropen. Of een enorme golvende boekenkast als wand die je laat zien dat Deventer door letters, drukwerk en boeken als sinds de 15e eeuw gevormd is. Je kunt er niet omheen en zo halen we de grootste boekenmarkt van Europa, die jaarlijks in Deventer plaats vindt, in huis. Bij ons kies je een eigen unieke kamer.

ONTBIJT BIJ BETTI

Betti-cafe vind je op de benedenverdieping van het eeuwenoude pand. Het is een heerlijke hotspot waar je neer kunt strijken aan de voet van Deventers trots: De Lebuïnuskerk. Of ga zitten waar Betti ook het liefst zit, in de groene binnentuin van Hotel in het Huis van Deventer en wanneer het wat kouder is kun je heerlijk binnen zitten in het sfeervol ingerichte café. Hoe dan ook, genieten zul je!

EEN STUKJE HISTORIE

Al sinds 1485 was op huisnummer 5/6 van het markante plein Grote Kerkhof de Latijnse School gevestigd. Deze school was onderdeel van de Lebuinuskerk, de grootste kerk van Deventer. In de 19 eeuw verloor de school haar functie en werd het huis op verschillende manieren gebruikt; als woonhuis, hotel, winkel, houtwerkplaats en vergadercentrum. Nadat deze stopte kwam het pand weer terug bij eigenaar NV Bergkwartier, de Deventer maatschappij voor stadsherstel. In het monumentale horenhuis is nu een prachtig hotel gevestigd.

Bij Hotel in het Huis van Deventer wordt de stad binnengehaald in het hotel. Dit doen eigenaren Rob en Andrea samen met interieurarchitect Ellen Schild van Studio Groen+Schild en het kunstenaarsduo Albert Deddenen Paul Keizer, ook wel bekend onder de naam Spacecowboys. Achter het idee van iedere city-loft schuilt heel wat werk.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 08:30 - 17:00
donderdag 08:30 - 17:00
vrijdag 08:30 - 19:00
zaterdag 08:30 - 19:00
zondag 08:30 - 17:00

Contactinformatie

Hotel In het Huis van ... Deventer
Grote Kerkhof 5
7411 KT Deventer

Voorzieningen

Ligging

  • In het centrum

Faciliteiten hotel

  • Familiekamers
  • Gratis Wifi

Voorzieningen hotelkamer

  • Koffie/Thee faciliteiten

Wifi

  • Gratis Wifi