Art Partout

Academie voor realistische schilderkunst

Heb jij altijd al goed willen leren schilderen, maar het is er nooit van gekomen? Na enkele lessen schilder je al verbluffend realistische schilderijen.

In september 2000 startte Tomas Nagy ‘Art Partout’ met zes cursisten in een kantoortje van zijn toenmalig reclamebureau in Deventer. Als actief schilder volgde Nagy opleidingen fijnschilderen bij verschillende kunstenaars o.a. in Antwerpen en voor een groot deel als autodidact. Hij heeft een lesprogramma samengesteld in de traditie van de oude meesters.

Het concept sloeg goed aan, want het jaar erop was het aantal cursisten al verdubbeld. Voor veel mensen was het een vernieuwing dat je al na enkele lessen zo’n mooi resultaat kon boeken. Dit had vooral te maken met de klassikale aanpak en het uitgebalanceerde didactische lesprogramma.

De hoofdlocatie van de academie is gevestigd in Deventer, vlakbij de invalswegen (A1) en is makkelijk bereikbaar met auto (gratis parkeergelegenheid) of openbaar vervoer. Op deze locatie heeft Art Partout de beschikking over een aantal ruime en lichte lokalen.

Art Partout is met ruim 900 cursisten en ruim 20 gekwalificeerde docenten en kunstenaars als gastdocent, inmiddels uitgegroeid tot de grootste particuliere schilderacademie van Nederland.

Door de landelijke vraag heeft de academie een dependance geopend in Ede, Elst, Emmen, Enschede, Lelystad en Utrecht, waar net als in Deventer de driejarige opleiding wordt aangeboden.

Openingstijden

maandag 09:00 - 21:00
dinsdag 09:00 - 21:00
woensdag 09:00 - 21:00
donderdag 09:00 - 21:00
vrijdag 09:00 - 21:00
zaterdag 09:00 - 21:00
zondag

Contactinformatie

Art Partout
Zutphenseweg 55-1A
7418 AH Deventer

Voorzieningen

Activiteiten

  • Actief
  • Creatief