De Ontmoeting

Een winkel en ontmoetingsplek voor iedereen

Het leukste zijn die winkeltjes die iets aparts hebben. Niet zo’n winkel die je in elke stad tegenkomt, maar iets met een bijzondere historie, een bijzonder assortiment, een nieuwgierig makende combinatie van activiteiten. Zo’n winkel is De Ontmoeting!

Een unieke mix van een inloophuis, winkel in tweedehands kleding en christelijke boekwinkel. Een plek waar je een gratis kop koffie of thee met wat lekkers kunt halen, aan creatieve workshops kunt meedoen, waar wekelijks samen gegeten wordt, waar je een goed boek kunt kopen, of een leuke kaart of een mooi geschenkje. Een winkel met topkwaliteit tweedehands kleding voor een lage prijs, die ook fungeert als kledingbank.

We zijn niet in één hokje te vangen!

Hoe is dát nou weer bij elkaar gekomen? Wordt u al nieuwsgierig?

In 2001 zijn wij (Albert-Jan en Jacqueline) in Deventer komen wonen. Wij geloven dat alle mensen door God zijn gemaakt en daarom waardevol zijn. Zijn hart gaat uit naar alle mensen, speciaal naar de mensen in nood. Je kunt op zoveel manieren nood ervaren: psychisch, sociaal, geestelijk, financieel… God wil je liefdevol helpen, en als christenen willen we die liefde graag uitdelen. Al snel hadden we wekelijks een gebedsavond in huis, waar iedereen die dat wilde zijn verhaal kon vertellen en voor zich kon laten bidden. Ook starten we met de Alpha-cursus. Uit beide activiteiten kwamen zoveel contacten en gesprekken voort, dat we dat niet meer thuis konden doen. De kinderen werden groter, en we konden ze niet élke avond om half acht naar bed sturen omdat er iemand kwam praten ????. We zijn daarom op zoek gegaan naar een plek waar we mensen overdag konden ontvangen om door te praten, en daar ook andere mensen welkom te kunnen heten.

Dat is het begin van De Ontmoeting: in een pandje aan de Brink, elke vrijdagochtend inloop voor een gratis kop koffie met wat lekkers erbij, en een goed gesprek. Waar we in het begin blij waren als we tien bezoekers op een dag hadden, werden dat er al gauw 15, 20, 40. En niet alleen het aantal bezoekers nam toe, ook het aantal vrijwilligers groeide en het aantal activiteiten breidde zich uit.

In 2017 zijn we verhuisd naar Nieuwstraat 19/21. Hier hebben we de ruimte die we nodig hebben om al onze activiteiten te doen. Elke vrijdag en zaterdag inloop met gratis koffie/thee en wat lekkers, wekelijks een maaltijd, een creatieve activiteit, gebedsochtenden en nog veel meer. Onze kledingbank is uitgegroeid tot een echte winkel in tweedehands kleding. Nog steeds geven we gratis kleding weg in samenwerking met de voedselbank. Maar ook ieder ander is van harte welkom. Ieder verkocht kledingstuk helpt ons mee om de huur te kunnen betalen. Op onze nieuwe plek konden we ook een christelijke boekwinkel openen. De enige plek in Deventer met een uitgebreid assortiment aan (nieuwe en tweedehands) christelijke boeken, cd’s, dvd’s, kaartjes en sierraden.

Inmiddels is De Ontmoeting niet meer weg te denken uit Deventer. Met wekelijks zo’n 150 bezoekers en vele klanten in de winkel, met tientallen vrijwilligers (uit vele kerken en daarbuiten) en een groot netwerk, zijn we een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar we veel mensen kunnen ondersteunen in wat ze nodig hebben. Het maakt ons daarbij echt niet uit of je gelovig bent of niet, christen, moslim, jood, boedhist of agnost; je bent van harte welkom. Niet voor niets zijn we een aantal malen genomineerd voor de bruggenbouwersprijs “Het Verschil” en ontvingen we in 2019 de Vrijwilligersprijs van Gemeente Deventer!

Kom dus eens een kijkje nemen in De Ontmoeting. Laat je verrassen door het grote en actuele assortiment, de hoge kwaliteit en de heerlijke (gratis) koffie. De cappuccino is bij velen favoriet! Geniet van een plekje waar je helemaal jezelf mag zijn, waar het niet draait om winst maar om aandacht.

En als je dan toch in de Nieuwstraat bent, kijk dan ook eens bij al die andere leuke winkeltjes die daar zijn. Vergeet ook niet om binnen te lopen in het Geert Grotehuis, of die prachtige Broederenkerk en natuurlijk het speelgoedmuseum. Toe aan een hapje eten, tussen de middag? Kies dan voor onze favoriet: Happy Tosti, Lange Bisschopsstraat 23.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 16:30
woensdag 10:00 - 16:30
donderdag 10:00 - 16:30
vrijdag 10:00 - 16:30
zaterdag 10:00 - 16:30
zondag gesloten

Contactinformatie

De Ontmoeting
Nieuwstraat 19-21
7411 LE

Voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Er is een trap aanwezig
  • Handmatige entreedeur

Wifi

  • Gratis Wifi