De 3 ridders

Delicatessen, culinaire cadeaus en Mini Oranje Museum

De 3 Ridders is misschien de kleinste, maar zeker de leukste winkel van Deventer! Je vindt in deze winkel heerlijke, traditionele delicatessen. Op de bovenverdieping van de winkel bevindt zich het Mini Oranje Museum.

Delicatessen
De 3 Ridders is gespecialiseerd in Engelse delicatessen. Een kleine greep uit het assortiment: chocolade, pat├ęs, jams, chutneys, marmelades, wijnen, Engelse fruitcakes en chocoladetaartjes. Kortom bij De 3 Ridders vind je altijd wel iets heerlijks om jezelf of iemand anders mee te verwennen. Natuurlijk maken we ook graag cadeautjes, relatiegeschenken en kerstpakketten in elke prijsklasse.

Ambachtelijk
Bij De 3 Ridders streven ze er steeds naar delicatessen voor de winkel te kiezen, die op een traditionele en ambachtelijke wijze worden bereid. Producten die passen bij het rijke Hanze-verleden van Deventer. Veelal in kleine familiebedrijven bereid volgens beproefde recepturen met eerlijke ingredi├źnten. Stuk voor stuk unieke producten met een verhaal.

Mini Oranje Museum
Het Mini Oranje Museum omvat een rijke en brede verzameling objecten gerelateerd aan ons Koningshuis, zoals dat door veel Nederlanders de afgelopen eeuwen is verzameld om uiting te geven aan hun warme gevoelens voor de Oranjes. De collectie bestaat uit schitterend uniek porselein tot borduurwerkjes en meer. Het is voor veel bezoekers een feest van herkenning, herinnering en verhalen.

In het museum is tevens een muurschildering uit 1549 van de feestelijke intocht van Filips II in Deventer te zien.

Contactinformatie

De 3 ridders
Pontsteeg 24
7411 KR Deventer