Op pad met een step of historische fiets

Op verkenningstocht als een echte Nederlander

Ga op pad in de historische binnenstad van Deventer en daarbuiten, met een step of historische fiets! Het rijden op een historische fiets (met groot voorwiel en klein achterwiel) zal eerst de nodige hilariteit geven, je hebt het snel onder de knie.

Met een historische fiets rijd je ongeveer 16 km per uur en mag je alleen op de weg of op fietspaden rijden. De route is helemaal vrij. Maak bijvoorbeeld een mooie route door een stuk van het Bergkwartier, richting het Havenkwartier en via de IJssel en het Noordenbergkwartier weer terug naar de VVV.

De Kick Bike is een luxe step, ze zijn licht en rijden heel comfortabel. Met de Kick Bike rijd je ongeveer 8 km per uur. Volgens de Wegenverkeerswet ben je met deze step een voetganger, dit mag dus in de binnenstad, maar pas je een beetje aan als het druk is. Met de step kun je prima een stadswandeling maken door het centrum. Liever een rondje om de binnenstad? Dat kan ook, de route is zelf in te vullen.

Prijs huur historische fiets en/of step: € 13,50 voor 2 uur

De steps en historische fietsen zijn tijdens openingstijden van de VVV Deventer te huur en dienen altijd weer te worden ingeleverd voor sluitingstijd van VVV. De VVV Deventer maakt bij verhuur een kopie van een geldig legitimatiebewijs van één van de gebruikers. Na afloop wordt dit vernietigd.

Er zijn maximaal 5 steps en 5 historische fietsen beschikbaar.
Wil je meer steps en/of fietsen huren? Dat kan!
Neem hiervoor contact op met onze afdeling Groepsarrangementen:
Klik hier voor meer informatie. Email:
Telefoon: 0570-710120, keuze 2.

Personen tussen de 1.30 m en 1.60 m en erg lange personen kunnen beter op een step. Dit i.v.m. de afstand tot aan de grond en het stuur. Het zadel van de historische fiets is niet verstelbaar.

Pauzeren is oké, maar hou je fiets of step in de gaten. Er zit geen slot op. Dit is de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Veel step- en fietsplezier!

Openingstijden

maandag 11:00 - 17:00
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 11:00 - 17:00

Contactinformatie

Op pad met een step of historische fiets
Brink 89
7411 BX Deventer