galerie DNA

Kunst met karakter

galerie DNA is een gastvrije, sfeervolle expositieruimte van galeriehouder en beeldend kunstenaar Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen. Sinds maart 2020 wordt hier hedendaagse kunst getoond.

Er zijn wisselende exposities met gastexposanten, vaak met een thema. In een ongedwongen sfeer en met veel passie worden exposities ingericht die een verrassende combinatie vormen met het werk van Anneke en Noëlla.

In galerie DNA exposeren gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines, die op een eigen manier bezig zijn met het verbeelden van hun persoonlijke verhaal. Uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit en artistieke kwaliteit van het werk.

Anneke verbeeldt de vergankelijkheid en imperfectie van de mens en gebruikt daarbij de huid als metafoor. Haar werken hebben meestal een thema en verbeelden het zelfbeeld of iets wat haar bezighoudt. In het beeldend werk van Noëlla spelen licht en schaduw de hoofdrol. Deze twee bestaan niet zonder elkaar en staan voor haar symbool voor de zoektocht naar balans in het leven. Vaak is de schaduw net zo belangrijk als het kunstwerk zelf.

DNA wil met het tonen van de kunstwerken iets teweegbrengen bij de toeschouwer. Het kan je raken of een emotie of gedachte oproepen. Aan de ene kant mag het schuren, het hoeft niet mooi te zijn. Aan de andere kant kunnen de werken een gevoel van rust of eenvoud oproepen. Deze uitersten maken dat er steeds andere sferen te ervaren zijn in de galerie.

Laat je verrassen en kom naar onze moderne galerie in de historische binnenstad van Deventer.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag 12:00 - 16:00
vrijdag 12:00 - 16:00
zaterdag 12:00 - 16:00
zondag 12:00 - 16:00

* 's Zondags alleen geopend op koopzondag
1e zondag v/d maand

Contactinformatie

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer

Voorzieningen

Type

  • Expositie

Toegankelijkheid

  • Er is een trap aanwezig
  • Lichte helling
  • Rolstoeltoegankelijk