Festival Hoogtevrees

met muziek en meer in het Deventer Worpplantsoen.

01 - 3 juli

Hoogtevrees is terug tussen de bomen van het mooie Worpplantsoen aan de IJssel. Het wordt weer een magisch weekend begin juli. Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival biedt een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau.

Van 1 t/m 3 juli tovert poppodium het Burgerweeshuis dit oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, lekker eten & drinken, kermis en theater in een mooi decor. Hoogtevrees is een gratis festival waar je in een relaxte sfeer kunt genieten en kennismaken met bijzondere muziek, spectaculair theater en vintage kermisattracties. De jongste festivalgangers kunnen lekker op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen.

Het programma voor het festival is rond en bestaat uit bekende namen maar geeft ook alle ruimte aan nieuwe veelbelovende artiesten en jong talent.

vrijdag 1 juli
Bij de start van het festival, op vrijdagavond, is het podium voor de MonkeyJam. Het afgelopen jaar trok de MonkeyJam karavaan van Colored Monkeys door heel Deventer met elke keer een ander thema: van wereldmuziek tot hiphop en van jazz tot een elektronische jam. Tijdens de seizoensafsluiter op Hoogtevrees komen al deze muzikale werelden samen tijdens een eclectische jam die gegarandeerd alle kanten op gaat.

zaterdag 2 juli
Op zaterdag een uitgebreid programma met in de middag een stevige set rootsrock en moderne indierock van Jimmy Diamond en dromerige indie-rock met een rauw randje van Loupe.
In de avond staan eclectische Franse indiepop band Keep Dancing Inc, Londense “bos sjamanen” Snapped Ankles met een goed hoorbare set synthpunk, krautrock en postpunk en Personal Trainer op het podium. Personal Trainer is meer een concept dan een echte band, want de line-up is elke keer weer een verrassing. Ze spelen catchy en noisy pop songs met rock roots.

zondag 3 juli
Zondag gaat van start met Burger Beurs nieuwkomer Oh Whale met een mooie set alternatieve rock. Daarna gaat het los met het energieke Vlaamse trio Kameel en staat vervolgens The Shivas uit Portland op het podium met psychedelische jaren zestig rock gemixt met een flinke dosis ouderwetse country. Afsluiter van het festival is The Mauskovic Dance band die het beste van alle plekken op de wereld samenbrengt met psychedelische jaren zeventig- en tachtigmuziek uit Latijns-Amerika. Een tropisch dansfeest gegarandeerd!

Hoogtevrees is onderdeel van de 25e editie van internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten.

Wanneer

-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Worpplantsoen
Worpplantsoen
Deventer