De tranen van Ang

Volksoperahuis

25 nov 2021

De tranen van Ang is een Westfriese volksopera over helden die schurken blijken, familietradities en wederzijds onbegrip. Meesterverteller Arie de Mol, zanger en acteur Kees Scholten en componist en muzikant Jef Hofmeister brengen een muzikaal volksverhaal over de Gebr. Coen.

Het verhaal
Twee ondernemers die een reusachtig Oosters houten beeld hebben geërfd van hun overoveroveropa. Als blijkt dat het beeld op de internationale opsporingslijst van koloniale roofkunst staat en terug zal moeten naar het land van herkomst slaat de vlam in de pan. Zowel binnen de familie, als daarbuiten.

‘De tranen van Ang’ is een verhaal over historisch besef of het gemis daaraan. En het is een menselijk drama over de moeilijkheid om dat waaraan je gehecht bent geraakt, terug te geven. Met een mix van humor, diepgang en gevoelvolle liederen speelt en zingt het Volksoperahuis over dit actuele thema, dat haar wortels heeft in het koloniale verleden van ons land.

Over het Volksoperahuis
De afgelopen 30 jaar heeft het Volksoperahuis (bestaande uit liedschrijver/componist/muzikant Jef Hofmeister en acteur/regisseur/zanger Kees Scholten een volstrekt eigen genre ontwikkeld; muziektheatervoorstellingen die actuele maatschappelijke thema’s op een muzikale, toegankelijke en humoristische manier aansnijden. Zo worden hete hangijzers als het Nederlandse slavernijverleden en de (de)kolonisatie van Indonesië niet geschuwd.

Datum: donderdag 25 november
Tijd: 20.30 - 21:35 uur
Locatie: Deventer Schouwburg
Entree: €19,-

Meer informatie kunt u vinden op www.het.volksoperahuis.nl
Tickets kunt u vinden op www.deventerschouwburg.nl

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 19,00

Contactinformatie

Deventer Schouwburg
Leeuwenbrug 2
7411 TJ Deventer