Van Wijnen Marathon - IJsbaan - de Scheg

Van Wijnen Marathon evenement

11 dec 2021

De ijsbaan is het gehele seizoen zeven dagen per week geopend. Nieuw dit jaar zijn twee curlingbanen, waar zowel wedstrijdspelers als recreatieve bezoekers kunnen spelen.

De ijsmeesters van De Scheg bereiden zich voor op de opening van het schaatsseizoen op 9 oktober. Afgelopen weekend werden de leidingen onder de baan gekoeld en kon het 'ijs maken' beginnen. Circa 10 uur later bereikte de volledige baan het vriespunt, waarna de eerste waterlagen handmatig werden aangebracht. Pas als er een stevige onderlaag ligt gaan de ijsmeesters verder met het dweilen. Het dweilen gebeurt dit jaar met nieuwe machines. Deze zijn beter van kwaliteit en in tegenstelling tot de voorgangers duurzamer en geheel elektrisch aangedreven. Beide dweilmachines zijn onlangs gewrapt en voorzien van bestickering van sponsor Wolters Vastgoedonderhoud.

Twee nieuwe curlingbanen
Afgelopen tijd zijn op ijsbaan De Scheg twee curlingbanen aangelegd. Deze banen zijn gerealiseerd naast de padelbanen die vorig jaar al in gebruik zijn genomen. Beide curlingbanen voldoen aan de officiële Olympische richtlijnen. Hierdoor kunnen zowel professionele teams komen trainen, maar ook voor recreatief gebruik is het mogelijk om de banen te gebruiken. Curling is één van de snelst groeiende wintersporten en nu dus ook te beoefenen in Deventer.

IJsbaan en zwemparadijs De Scheg zijn tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend. Voor een bezoek is een reservering noodzakelijk. Eind oktober starten ook de eerste schaatslessen, waarvoor inschrijven nog mogelijk is via de website van De Scheg.


Evenementen
Op 11 december vindt de Van Wijnen Marathon plaats. Alle evenementen zijn toegankelijk voor publiek.

Wanneer

Contactinformatie

Sport- en Belevingscentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
7422LW Deventer