Three inbetween days

Lockdown leesgroep

21 nov 2021 - 29 jan 2022

Van Aalderen zoekt in zijn werk naar het wezenlijke. Het wezenlijke is tegelijk ook het meest eenvoudige.

Three inbetween days

We lezen samen een Engelse vertaling van boek 2 van de Ethica Nicomachea van Aristoteles, en Regels, een artikel van Sanne Schreurs en Job van der Pijl.

We bezoeken de presentatie three inbetween days virtueel en starten daar ons onderzoek of de beoefening van kunst (zowel het maken als het beschouwen) ons inderdaad betere mensen kunnen maken: Wat is een goed mens eigenlijk? En kan kunst eigenlijk wel een ethische uitwerking hebben?

U kunt zich aanmelden door de uitnodiging te beantwoorden (indien U staat ingeschreven voor uitnodigingen) of via het contactformulier. Aanmelden kan tot en met 29 december.

U bezoekt daarna de presentatie virtueel, op een tijd die U past in de week van 03.01, en ontvangt de geheime URL voor uw virtuele bezoek en de teksten via e-mail.

Vanwege de lockdown lezen en spreken we online via Whatsapp. Whatsapp is gemakkelijk en gratis down te loaden op uw smartphone via de google store.

Op 06.01 lezen we samen een stuk van de Ethica, de rest leest U zelf als huiswerk. Op 13.01 bespreken we de Ethica en maken een start met het artikel. U verwerkt de teksten zelf of in groepjes in de daarop volgende week, en op 27.01 bespreken we gezamenlijk onze bevindingen.

Contactinformatie

R.S.O.L.
Van Hetenstraat 59 (ingang aan rechterzijde, onder de vlag, gebruik de deurbel)
7415 TT Deventer