Sweelinck Festival

Kruip in de huid van Sweelinck

29 okt 2021

Om de 400e sterfdag van de in Deventer geboren Jan Pieterszoon Sweelinck te herdenken, organiseert de Stichting Lebuinusconcerten twee concerten in de Lebuinuskerk. Op 29 oktober 2021 klinkt werk van Sweelinck en composities die geïnspireerd zijn op zijn werk.

De invloed van Sweelinck op de muzikale ontwikkeling in de Gouden Eeuw is groot geweest, dat is internationaal onomstreden. Sweelinck werd in Deventer geboren en gedoopt, zijn grootvader en oom waren musicus in de Lebuinuskerk. Op jonge leeftijd verhuisde Sweelinck naar Amsterdam waar hij op 15-jarige leeftijd zijn vader opvolgde als organist van de Oude Kerk en zijn carrière opbouwde.

Het concert op vrijdag 29 oktober maakt nadrukkelijk de overgang van de Gouden Eeuw naar de 20e eeuw. Hier klinkt de vocale muziek van Sweelinck, door het Nieuw Vocaal Sweelinck Ensemble o.l.v. Klaas Stok. De sprong naar onze eeuw wordt gemaakt door onder meer ‘Le Bouquet’ van Daan Manneke. Een indrukwekkende compositie geschreven voor orgel en koor als hommage aan Sweelinck, waarbij cantor-organist van de Lebuinuskerk Kirstin Gramlich het grote orgel laat klinken. Deze avond is extra bijzonder door twee fonkelnieuwe composities geschreven door de in Deventer woonachtige saxofoniste Lotte Pen op thema’s van Sweelinck

Het concert begint bom 20:00 uur. De toegangsprijs is € 17,50.
Tickets zijn te koop via: www.sweelinckaandeijssel.nl.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 17,50

Contactinformatie

Lebuinuskerk
Grote Kerkhof 38
7411 KV Deventer