Fototentoonsteling Queer!

‘Voor mij hoeft het niet meer’

28 augustus - 31 okt 2021

Aan de slag met zelfmoordpreventie onder lhbti-ers

QUEER! Overijssel en Noord- en Oost Gelderland laat de prachtige portretten en indringende interviews zien van onder andere Hung, Charlie, Arian en Burchak. Want hoe is het om in de huidige maatschappij uit de kast te komen? Hoe is het om erachter te komen dat je lesbisch, homo, biseksueel, trans, intersekse of queer bent? Wat maakte je mee en dacht je wel eens: ‘ik zie het niet meer zitten?’

Nederland mag dan misschien wel een van de meest LHBTIQ+ tolerante landen zijn, de kans op mentale struggles – zoals eenzaamheid en depressie – is een stuk groter als je queer bent.

Wist je dat de groep LHBTIQ+’ers vijf keer vaker dan anderen aan zelfmoord denkt en ook vier keer vaker een poging doet? Onder trans- en intersekse personen ligt dat aantal nog hoger.

De foto expositie is een samenwerking tussen 113 zelfmoordpreventie, GGD’s, onderwijsinstellingen & de regionale COC’s. Bij de expositie hoort een boekje met alle portretten en verhalen. Daarin lees je de persoonlijke verhalen van onder meer Bernard, Dilara, Lesley, Charlie en Burchak. We vroegen hen hoe zij omgaan met de eenzame en depressieve momenten in hun leven en ook wat hun boodschap of tip is voor jou.

Wanneer

28 aug - 31 okt 2021
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Contactinformatie

Etty Hillesum Centrum
Roggestraat 3
7411EP Deventer