Galerie DNA - Everyday is a winding road

Met deze titel opent de expositie met schilderijen van beeldend kunstenaar Romy van Rijckevorsel bij galerie DNA.

26 augustus - 3 okt 2021

Het werk van Romy is gewaagd, provocerend, kleurrijk en nodigt uit tot een persoonlijke interpretatie. Galerie DNA organiseert wisselende exposities vol kunst met karakter. Dit zegt zij zelf over haar werk: “De inhoud is belangrijker dan het uiterlijk. Van mij mag het wringen en schuren. Ik ben nog lang niet klaar”.

Romy is zeer gefascineerd door de maakbare schoonheid van tegenwoordig en vindt het fijn als de toeschouwer moeite moet doen om haar werk te doorgronden. Zij schildert op een eclectische wijze. In haar werk zie je veel verwijzingen naar klassieke kunstenaars (bijvoorbeeld Gustav Klimt, decoratieve achtergronden, maar ook Egon Schiele). Zij gebruikt verschillende stijlen in haar schilderijen: tekenen, graffiti, schilderen en grafische elementen. De schilderijen zijn postmodern in de zin van "alles is mogelijk" en toch is het niet onrustig. Aan de ene kant zijn de werken decoratief en aan de andere kant ook hard en bijna provocerend en vulgair. Toch zijn ze in evenwicht, deels te wijten aan de sterke samenstelling.
In 2020 werd ze 9e bij de ‘Painter of the year’.

Kom kijken naar deze bijzondere expositie van een veelzijdig en gedreven kunstenaar!
Samen met de ruimtelijke werken van Diana Joseph, Noella Moen en Anneke Mensink is deze expositie weer een mooi geheel geworden.

Meet & Greet
Op koopzondag 3 oktober is Romy van Rijckevorsel aanwezig voor een Meet & Greet van 14.00 - 16.00 uur.

Wanneer

26 aug - 3 okt 2021
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Contactinformatie

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer