Deventer Vredesweek

Deventer komt in beweging voor vrede!

17 - 26 september

In de landelijke vredesweek vinden er overal in Nederland op veel verschillende plaatsen vredesactiviteiten plaats. Ook in Deventer: tal van organisaties en veel vrijwilligers werken eraan mee en alle activiteiten zijn gratis. Het doel van de Deventer Vredesweek is om met bewoners van Deventer gezamenlijk stil te staan bij het thema Vrede en daarmee compassie, begrip en vrede in het moment te beleven en op langere termijn dichterbij te brengen.

Kom in beweging voor vrede: loop mee met de Walk of Peace op zaterdag 18 september, wandel langs de kunstwerken in en om Deventer en open je hart met een workshop dru yoga. Of kom naar een vredesgebed of vredesdienst in een van de Deventer kerken, de multiculturele maaltijd of de dialoogtafel. Kijk hieronder voor het (voorlopige) overzicht van alle activiteiten. Iedereen kan meedoen, iedereen is welkom.

Activiteiten Deventer Vredesweek (wijzigingen onder voorbehoud)

Vrijdag 17 september Oecumenisch vredesgebed Lebuïnuskerk (12.15 - 12.30u) Opening interactieve expositie ‘Inclusief samenleven: Wij zijn de brug’ (12.45 - 16.00u)

  • Tot en met 31 oktober kun je een wandeling maken langs de kunstwerken op tien plekken in en om Deventer

Vrijdag 17 september Etty Hillesum Centrum Net als vorig jaar heeft Deventer kunstenaar Joep Zander collega kunstenaars opgeroepen om kunst te maken voor de vrede. Het thema van dit jaar is 'Inclusief samenleven: wij zijn de brug'. De kunstwerken zullen vanaf 17 september tot eind oktober te zien zijn op bijzondere plekken in en rond Deventer, bv. aan de omloop van de Bolwerksmolen, aan de kademuur, bij de Lebuïnuskerk en aan de Wilhelminabrug!

Kom je ook kijken? Je kunt op eigen gelegenheid langs de kunstwerken wandelen en reageren via het platform óf je kunt meelopen met de kunstenaars tijdens de opening van de expositie op vrijdag 17 september.

Vanaf 17 september kun je op de pagina van deventerdagvandevrede een keuze maken uit korte en langere routes die je kunt wandelen langs (een deel van) de kunstwerken. De routes leiden je langs de kunstwerken, langs interessante plekjes in de historische binnenstad en/of door het mooie buitengebied met bos en IJssel. Deelname is gratis.

https://www.deventerdagvandevrede.nl/kunst2021

Zaterdag 18 september: Deventer Dag van de Vrede Workshop dru yoga (8.00 - 9.30u) Walk of Peace, muziek en 2 minuten stilte in het Rijsterborgerpark (10.30 - 12.30u) Klankconcert, Dorpskerk Diepenveen (14.30-15.30u)

Zondag 19 september Oecumenische dienst Ichtuskerk (10.00 - 11.00u) Mantra drumcirkel in het Worpplantsoen (14.00 - 16.00u) Oecemenische vredesvesper in het Penninckshuis (16.30 - 17.15u)

Vrijdag 24 september Oecumenisch vredesgebed in de Lebuïnuskerk (12.15 - 12.30u) Zaterdag 25 september Rond de tafel voor vrede: multiculturele maaltijd en dialoogtafels (17 - 21.30 u)

Zondag 26 september Vredesdienst in de Lebuïnuskerk (10.00 - 11.30u)

Meer info en aanmelden: [deventervredesweek.nl](Meer info en aanmelden: deventervredesweek.nl Facebook Event ‘Deventer Vredesweek 2021’ "") Facebook Event ‘Deventer Vredesweek 2021’

Wanneer

17 sep - 26 sep 2021
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis