Expositie 'Thomas a Kempis actueler dan ooit’

Een monnik van toen als influencer van nu

21 juli - 21 oktober

Dit jaar is het 550 jaar geleden dat Thomas a Kempis in Zwolle overleed. Museum Geert Groote Huis wil daarom nu graag deze voormalig inwoner van Deventer eren.

Op 21 juli opent een expositie in de historische kelder van het Geert Groote Huis. Deze tentoonstelling neemt je mee langs een aantal thema’s die belangrijk waren in het leven van Thomas a Kempis, maar die ook nu nog tot onze verbeelding spreken. Zo wordt er een mooie en bijzondere boekenselectie getoond die meer laat zien van het gedachtegoed van Thomas a Kempis. Daarnaast geeft een viertal hedendaagse Deventer kunstenaars een inspirerende kijk op de invloed van Thomas a Kempis op onze tijd.

De Deventer kunstenaars hebben alle vier een thema gekozen dat goed past bij het gedachtegoed van Thomas a Kempis, maar dat ook in onze tijd een hele belangrijke rol speelt. Je kan de volgende moderne kunstwerken komen bekijken: foto’s van Astrid van Loo, een tape art kunstwerk van Egbert.EGD, schilderijen van Fikret Devedzic en een lichtkunstproject door Teodora Ionescu.

Wanneer

21 jul - 21 okt 2021
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 7,50

Contactinformatie

Museum Geert Groote Huis
Lamme van Dieseplein 4
7411 LX Deventer