Helicopterview

Amerentske Koopman - Schilderijen & objecten

3 juli - 15 aug 2021

Amerentske Koopman is beeldend kunstenaar en toont een verscheidenheid aan werken als schilderijen en reliëfs, ontwerpen en animaties.

Haar schilderijen gaan over plattegronden waarbinnen structuren, texturen, vlakken en lijnen het beeld bepalen. Dit gaat van stedelijk tot landschappelijk. Door het gekozen perspectief, namelijk vanuit een helikopter, is er overzicht en maakt zij meer of minder ingezoomde beelden van landschappen en stadsplattegronden. Hiernaast zijn bewegingsresten veelzeggend voor haar werk. Lijnen die bewegingen suggereren van iemand, een auto, een dier, een vliegtuig dat over komt. Ze zetten hun stempel, letterlijk en figuurlijk. Sommige worden weer weggevaagd terwijl andere een prominente positie krijgen. Het is schaduwwerking van wat er was, alleen de rest ervan is nog zichtbaar. Met bewegingsresten bouwt Amerentske aan een samenspel van vlakken en lijnen. Hierdoor lijken de schilderijen soms aan weefsels te grenzen. De structuur van lijnen en vlakken worden regelmatig letterlijk met stof verweven tot nieuwe voorstellingen. Zo ontstaat er een spanningsveld tussen de suggestie en de werkelijkheid.

Tijdens de solotentoonstelling van Amerentske in Galerie Kiek-kus Deventer zijn schilderijen en fantasieprikkelende objecten te bewonderen van 3 juli t/m 15 augustus 2021.

Wanneer

3 jul - 15 aug 2021
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Galerie Kiek-Kus
Roggestraat 16-18
7411 EP Deventer