Zaterdagmiddag concerten Deventer

25 april

een orgelconcert met een Deventer tintje!

Op zaterdag 24 april, van 15.00-16.00u, bespeelt Gerben Budding het Holtgräve- orgel van de Lebuïnuskerk.
Dit concert vindt plaats in de serie Zaterdagmiddagconcerten Deventer. Er zal gespeeld worden zonder publiek. Het concert zal te zien en horen zijn via een live stream op www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

Gerben Budding (1987) is internationaal actief als concertorganist en kerkmusicus. Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Hij is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek, maar ook haalt hij hierbij vergeten oude Meesters onder het stof vandaan.

Op zaterdag 24 april zal hij werk spelen van Jan Pieterszoon Sweelinck, Georg Berff, Johann Sebastian Bach, Samuel de Lange Sr en Johannes Gijsbertus Bastiaans. Tevens speelt hij een eigen improvisatie en een bewerking van Sweelinck door Daan Mannetje. Het is een orgelconcert met een Deventer tintje, immers Sweelinck werd in 1562 in Deventer geboren, Berff was organist ‘van de Grote Kerk’ en Bastiaans kreeg vanaf zijn tiende jaar orgelles in Deventer.

Op www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl is meer informatie over dit concert te vinden.

Wanneer

-