Fietstocht: Wenum-Wiesel (50 km)

11 juli

Via Twello en Beemte naar de Wenumse watermolen. Na een rondje met klimmen en dalen door de bossen rond Wiesel over brede, onverharde wegen, komen we in Vaasen bij De Korenmolen. Slingerend door de IJsselvallei terug naar Deventer

Van mei tot september organiseert Gilde Deventer iedere donderdag een fietstocht onder begeleiding van ervaren fietsgidsen. Elke week wordt een andere tocht gereden. De gidsen nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekjes in Salland en de omgeving van Deventer. De tochten hebben een lengte tussen de 35 en ruim 50 kilometer. Er wordt in een rustig tempo gefietst en onderweg wordt meerdere keren gestopt voor zowel koffie als uitleg van de gidsen. Deze uitleg wordt gegeven bij de verschillende bijzondere locaties waar de tocht langs voert. Tijdens de koffiestops is niet voldoende tijd voor het bestellen van een (brood)maaltijd, maar u hebt volop de gelegenheid om uw zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er in groepen van 10 tot maximaal 20 personen gefietst. Het is niet noodzakelijk u vooraf aan te melden.

Aanvang/Eindtijd
De start is op de donderdagmorgen om 10:00 uur.
Het einde van de rit is in de loop van de middag afhankelijk van de lengte van de rit.

Start/Eindpunt
Bij het VVV-kantoor: het Penninckshuis, Brink 89, 7411 BX Deventer.

Kosten
€ 4 per deelnemer per tocht, bij aanmelding contant te voldoen bij de Gilde-gidsen.

Pontgelden en entree­gelden zijn bij de prijs inbegrepen.
Consumpties zijn voor eigen rekening.

Consumpties
Een lunchpakket en drinken voor onderweg dient je zelf mee te nemen. Onderweg stoppen we ook bij een horeca-gelegenheid voor een verfrissing.

Pech onderweg
In geval van pech proberen we je weer op weg te helpen. Maar je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste conditie van je fiets.
Wij adviseren berijders van een elektrische fiets om een verzekering af te sluiten, die ophaalservice biedt in geval van pech. Je fietsspecialist heeft hierover meer informatie.

Laad voor alle zekerheid je fietsaccu tevoren nog eens goed op…

Veiligheid
De groep waarin je fietst is nooit groter dan 15 à 20 personen. Zijn er meer deelnemers dan worden er meer groepen gevormd. Iedere groep staat onder leiding van twee gidsen.

Tijdens de tocht fiets je voor eigen risico. Dat geldt zowel voor je eigen veiligheid als voor uw aansprakelijkheid ten opzichte van de andere deelnemers en het overige verkeer.

Gilde Deventer en zijn vrijwilligers kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor welke gebeurtenis of omstandigheid dan ook.

Afgelastingen
Bij verwacht extreem weer – storm of temperaturen van boven de 30 graden – wordt de rit afgelast.

Bel in geval van twijfel de VVV voor het laatste nieuws.

Wanneer

Prijzen

Deelnameprijs
€ 4,00

Contactinformatie

VVV Deventer
Brink 89
7411 BX Deventer