Bibliotheek Deventer Centrum

21 mei - 31 december

De Bibliotheek Deventer maakt zich sterk voor de ontwikkeling van álle Deventenaren. Dit doen zij niet alleen door boeken en kennis uit te wisselen, maar ook door ontmoeting en inspiratie te bieden voor burgers en organisaties.

De Bibliotheek Deventer is de marktplaats van kennis en inspiratie voor iedereen. De boekenkasten vormen het spoor om de hele bibliotheek te ontdekken. De boekenkasten kronkelen door alle verdiepingen en zijn gevuld met ‘gewone’ boeken, luisterboeken, e-books, daisyroms, films, muziek en beeldschermen met animatiefilmpjes.

De ontdekkingstocht voert langs loungeplekken, ruim 400 studieplekken, stilteruimtes en naar het dakterras met adembenemend uitzicht. Onderweg zijn er de pleinen: open ruimtes om creatief te creëren met hoofd en handen, om te spelen, experimenteren, leren, uitvinden en ontdekken. Zoek je liever de stilte op? Neem dan de afslag naar de Proosdij met de Stilteruimte, de Tuinkamer en de Schatkamer, waar je bijzondere Deventer erfgoedstukken van de Athenaeumbibliotheek kunt bewonderen.

De lange leestafel bij de ingang nodigt uit om actuele nationale en internationale kranten en tijdschriften te lezen. Koffie en iets te eten kan bij horeca Oscar. Kom binnenlopen en grote kans dat je aan kunt schuiven bij een leuke workshop op het Innovatieplein, een lezing op het Marktplein of een voorstelling in het theater.

De Bibliotheek aan de Stromarkt is ook een bezoekje waard vanwege de architectuur. Het gebouw is gebouwd en geopend in 2018. Het ontwerp van Bierman Henket architecten biedt licht en transparantie, het interieur van HanrathArchitect biedt lucht en ruimte. Oud en nieuw komen samen in de mooie, glazen verbinding tussen het nieuwe gebouw en de prachtig gerestaureerde, eeuwenoude Proosdij.

Wanneer

21 mei - 31 dec 2024
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Contactinformatie

De Bibliotheek Deventer
Stromarkt 18
7411PK Deventer