Lezing: Natuurwaardenkaart Diepenveen

Foto: Ali den Boer via Dorpsplein Diepenveen

16 april

Op dinsdag 16 april staat het dorp in het teken van een inspirerende avond gewijd aan de rijke natuurwaarden en biodiversiteit die dit pittoreske stukje Nederland te bieden heeft.

De avond begint met een fascinerende presentatie van de Natuurwaardenkaart Diepenveen, een ambitieus project dat zijn oorsprong vindt in de Dorpsvisie Diepenveen 2030. Deze kaart, samengesteld door toegewijde dorpsbewoners met een passie voor natuurbehoud, biedt een gedetailleerd overzicht van de vele verborgen schatten die Diepenveen en zijn omgeving herbergen. Van kleurrijke bloemenweiden tot rustige bossen en kabbelende beekjes, de kaart onthult de verborgen parels van dit unieke landschap en roept op tot een hernieuwde waardering voor en bescherming van deze waardevolle natuurlijke hulpbronnen.

Na deze boeiende presentatie zal Gerrit Hendriksen, van KNNV Deventer, het podium betreden om ons mee te nemen op een ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van de flora van gemeente Deventer. Met levendige verhalen en verbluffende beelden zal Hendriksen de diverse plantenwereld van deze regio tot leven brengen en ons vertellen hoe zijn boek tot stand is gekomen.

De avond wordt vervolgd met een inspirerende presentatie van Gerard Willemsen, een bevlogen vertegenwoordiger van ANV Groen Salland. Hij zal ons laten kennismaken met de inspanningen van deze organisatie om het unieke landschap van Salland te beschermen en te behouden. Door samen te werken met lokale boeren en natuurliefhebbers, zet ANV Groen Salland zich in voor het behoud van de waardevolle natuurlijke hulpbronnen en de bevordering van een bloeiende biodiversiteit in de regio.

De avond zal worden afgesloten met een informele borrel en gelegenheid tot netwerken, waarbij deelnemers de kans krijgen om idee├źn uit te wisselen, ervaringen te delen en nieuwe verbindingen te leggen met gelijkgestemde natuurliefhebbers. Het belooft een inspirerende avond te worden, waarin we de schoonheid en diversiteit van de natuur in Diepenveen en omgeving vieren, en ons gezamenlijk inzetten voor een duurzame toekomst voor mens en natuur.

Onder de bezoekers wordt een klein presentje verloot!

Praktische informatie

  • Opening zaal: 19:15 (om 19:30 beginnen de lezingen)
  • Locatie: De grote zaal in het Kulturhus Diepenveen
  • Kosten: Gratis toegang
  • Aanmelden: Via diepenveenbloeitop@gmail.com

Diepenveen bloeit op!
Deze activiteit is onderdeel van de Diepenveen bloeit op! week. Klik hier voor meer informatie over deze week en andere bijbehorende activiteiten.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Kulturhus Diepenveen
Dorpsstraat 30
7431 CL Diepenveen