Museum MORE

28 april - 24 december

Museum MORE is het grootste museum voor Modern Realisme. De kunstcollectie van Hans en Monique Melchers is de kern van dit museum. Via Museum MORE zorgen ze ervoor dat nationaal cultureel erfgoed kan worden aanschouwd en ervaren door een breed publiek.

Het gebeurt niet vaak dat een gloednieuw museum met topkunst opgericht wordt. In Gorssel is sinds 2015 het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme geopend. Meer dan 200 werken van toonaangevende Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar zijn te zien. Van Carel Willink tot Pyke Koch en van Jan Mankes tot Wim Schuhmacher.

Ze werden wel eens ‘de beschaafde heren van de goede smaak’ genoemd. Expres een beetje dubbelop. Maar zoals dat hoort bij heren (en ook dames) van stand, doorstaat hun realistische kunst moeiteloos de tand des tijds. De kunstenaars uit de collectie van Museum MORE blinken uit in technische perfectie, grote ambachtelijkheid en een scherpe kijk op de werkelijkheid. Niet gehinderd door modegrillen bouwen ze vaak voort op een traditie van Hollandse Meesters, Vlaamse primitieven of Italiaanse Renaissance-kunst. Maar altijd op geheel eigen wijze. Hun werk kan mysterieus zijn, nietsontziend of juist een blik werpen op een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt.

Magisch nationaal erfgoed
De collectie is verworven door Hans Melchers met de bedoeling om topwerken van Nederlandse Modern Realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar bijeen te houden en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Bijzondere aandacht gaat in het museum uit naar Carel Willink (1900-1983), de koele grootmeester van het Magisch Realisme. Meer dan 30 werken van Willink zijn te zien, een unicum In Nederland. MORE is dan ook het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Naast Willink zijn beroemde kunstenaars zoals Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop vertegenwoordigd. Daarmee is de verzameling van MORE van nationaal belang.

MORE biedt méér
MORE heeft een museumwinkel, een eigen café en biedt extra service aan zijn bezoekers. Fietsers kunnen gebruik maken van oplaadpunten voor e-bikes. Binnenin het museum is WiFi en zijn er oplaadpunten voor smartphones en tablets. Voor wie graag langer geniet van zijn verblijf, biedt het naastgelegen hotel-restaurant De Roskam uitkomst. De eeuwenoude Roskam verwelkomt gasten met authentieke gerechten en eerlijke streekproducten. Bovendien is in De Roskam ook kunst uit de MORE-collectie te zien. Misschien dineert u wel onder het oog van een echte meester?

Wilt u vergaderen op een inspirerende locatie? Museum More is de perfecte plek voor een vergadering, congres, seminar of presentatie. Dan bent u bij Museum MORE in Gorssel aan het juiste adres. Wij hebben een prachtige vergaderzaal met alle faciliteiten die u nodig heeft. Bovendien kunt u de vergadering combineren met een rondleiding door ons prachtige museum. En wat te denken van onze private dining mogelijkheden? De capaciteit van de zalen van Museum MORE varieert tussen de 8 en 260 personen. Wij bieden de mogelijkheid om in de inspirerende omgeving van onze kunstcollectie een vergadering of presentatie te houden.

Museum MORE heeft nu ook een tweede locatie geopend. Ontdek nu de magie van Carel Willink in Kasteel Ruurlo. De opstelling in Kasteel Ruurlo toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later ontplooit tot de nooit geëvenaarde schilder van een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre. De collectie in het kasteel is roulerend, maar er zijn altijd topstukken te zien van de meesterschilder. Met tientallen werken van de koele grootmeester en vijf creaties van couturier Fong Leng.

Wanneer

28 apr - 24 dec 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
gratis
Entreeprijs Volwassenen
€ 19,50
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 8,50
CJP prijs
€ 5,50

Contactinformatie

Museum MORE
Hoofdstraat 28
7213CW Gorssel