Hanze museum en Hotel de Leeuw

02 - 26 april

Hotel en museum De Leeuw is een gezellig, kleinschalig authentiek hotel in een rijksmonument daterend uit 1645 met een snoepwinkel met meer dan 200 soorten snoep, een koffie- en theeschenkerij, verkoop van Deventerkoek en een Hanzemuseum.

Hotel
Dit charme-hotel heeft een sfeervolle koffie- en theeschenkerij en een Hanzemuseum en is gehuisvest in een rijksmonument uit 1645. Het hotel beschikt over 9 sfeervolle kamers en een familie-appartement. Alle kamers met bad/douche en toilet hebben een verschillende inrichting, ze zijn vernoemd naar een Hanzestad en beschikken over een kitchenette.

Museum
Via de gezellige binnenplaats kom je bij het Hanzemuseum, het museum heeft één van de grootste verzamelingen authentieke koekplanken van Nederland met een Oud-Hollandse snoepwinkeltje. Het museum is gratis te bezoeken op vrijdag en zaterdag tussen 11:00-17:00 uur.

Snoepwinkel & Schenkerij
In de koffie- en theeschenkerij kun je een Deventers kop koffie drinken of een lekker glas thee met heerlijke belegde broodjes, huisgemaakt gebak en italiaanse specialiteiten. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op de binnenplaats achter de schenkerij. In de snoepwinkel vind je Deventer Koek en oud-Hollands snoep. Voor als je dit cadeau wil geven dan pakken zij het feestelijk voor je in. De snoepwinkel en schenkerij zijn geopend op vrijdag en zaterdag van 09.00 uur tot 17.00.

Hotel de Leeuw…… een heerlijk plekje midden in het centrum op loopafstand van de leuke winkeltjes, galerietjes en restaurants. Je bent van harte welkom!

Let op:
Het Hanze-museum is gesloten op feestdagen en in de vakantie.

Wanneer

2 apr - 26 apr 2024
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Contactinformatie

Hanze museum en Hotel De Leeuw
Nieuwstraat 25
7411 LG Deventer