Expositie | 'Honderd vierkante cm kunst'

13 februari - 16 maart

“Lever één of meerdere kunstwerkjes in van 10 bij 10 cm”. Dat was de oproep van Eline Boon uit Deventer, eigenaresse van Brievenbuskunst, aan alle kunstenaars (amateur en professioneel) in heel Nederland. Want hoe tof zou het zijn om daar één expositie van te maken, genaamd Honderd vierkante cm kunst.

Een idee dat ze weliswaar niet zelf heeft bedacht, maar tegenkwam in het Franse kunstenaarsdorpje Carla Bayle. Tijdens een vakantie zag ze in een galerie werk van verschillende kunstenaars hangen, allemaal werkjes met de afmeting van 10 x 10 cm. “Een concept naar mijn hart en één die dicht bij mijn eigen concept van Brievenbuskunst ligt. Want ik wil graag kunstliefhebbers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met kunst van Nederlandse bodem” vertelt Eline enthousiast. Het idee werd heel goed ontvangen in kunstenaarsland, want inmiddels hangen er van tientallen Nederlandse kunstenaars hele diverse werkjes aan de muur. Met allemaal één gemeenschappelijke deler: de afmeting. Maar verder is alles anders, zoals de stijl, het materiaal en de kleuren. Juist dat maakt de hele expositie zeer divers.

Om iedereen de gelegenheid te geven deze kunst te bewonderen is de expositie Honderd vierkante cm kunst gratis te bezoeken. Te zien vanaf 13 februari t/m 16 maart van dinsdag t/m zaterdag (zondag en maandag gesloten) tussen 13.00 – 17.00 uur. Locatie is het kantoor van Brievenbuskunst aan de Zutphenseweg 55, 7418 AH in Deventer, tweede verdieping, ruimte 2.11, de oranje deur. Voel je welkom om deze bijzondere expositie met eigen ogen te bewonderen.

Wanneer

13 feb - 16 mrt 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Brievenbuskunst
Zutphenseweg 55
7418AH Deventer