Krachtige en zachte expositie bij galerie DNA

11 mei - 4 jun 2023

In de nieuwe expositie van galerie DNA wordt ‘de kracht van zacht’ op verschillende manieren uitgebeeld.

Kitty Korver noemt haar wandsculpturen ‘wereldverzachters’. Zij wil hiermee niet alleen zichzelf, maar ook u troosten. Met zachte, warme wol maakt ze strakke, mooi afgewerkte vilten wandsculpturen die geborgenheid bieden aan de ziel. Haar eigen ervaringen worden uitgebeeld, soms zelfs in de schalen gekerfd. Vaak in alle ernst, een andere keer met humor of in blijheid. Maar allemaal hopen ze zowel de ogen als de geest te strelen en tegelijkertijd de akoestische prikkels in de ruimte te verminderen.

De recente toevoeging van zelfgemaakte porseleinen (bone china) elementjes verraden haar ervaring in keramiek.

Rins Slippens maakt schilderijen, gekenmerkt door zijn eigen abstract figuratieve stijl. Hij won in 2004 de eerste prijs in de Gelderlander Kunstwedstrijd. Kleur en compositie moeten voor hem kloppen en er moet ook voldoende contrast aanwezig zijn. Hij houdt er van om te spelen met de werkelijkheid. Om zo spontaan mogelijk te werken gebruikt hij vrij grote kwasten, maar ook houtskool en krijt. De acrylverf gebruikt hij rechtstreeks en zo onverdund mogelijk op het linnen of paneel.

Tijdens deze expositie zijn ook de prachtige, kleurrijke schilderijen van Peter Munnik en de beelden van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien.

Wanneer

11 mei - 4 jun 2023
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Contactinformatie

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer